Un nou gel contraceptiv masculin funcționează mai rapid decât alte variante de pe piață

Un nou gel contraceptiv masculin funcționează mai rapid decât alte variante de pe piață

Un nou gel contraceptiv pentru bărbați, care conține doi hormoni, acetat de segesteron (Nestorone) și testosteron, s-a dovedit, în urma testelor, că suprimă producția de spermatozoizi mai rapid decât alte metode contraceptive pe bază de hormoni.

Studiul, finanțat de National Institutes of Health din Bethesda, Maryland, a implicat 222 de bărbați, care au aplicat zilnic gelul contraceptiv timp de mai multe săptămâni. Gelul, care a inclus 8 miligrame de acetat de segestronă și 74 mg de testosteron, a fost aplicat zilnic pe fiecare omoplat, scrie Eurek Alert.

ADVERTISING

Cercetătorii au monitorizat suprimarea producției de spermă prin efectuarea de teste, la intervale regulate. Aceștia au constatat că majoritatea participanților au atins pragul efectiv de spermatozoizi pentru contracepție în termen de 15 săptămâni de la începerea tratamentului cu gel.

Acest lucru a fost mai rapid în comparație cu studiile anterioare privind contraceptivele hormonale masculine injectabile.

Combinația de acetat de segestronă și testosteron din gel a fost mai eficientă în suprimarea producției de spermatozoizi în comparație cu utilizarea testosteronului singur. Gelul a menținut nivelurile de testosteron în limitele normale pentru a asigura o funcție sexuală optimă și alte activități dependente de androgeni.

ADVERTISING

În timp ce faza de suprimare a spermatozoizilor din cadrul studiului a fost finalizată, cercetări suplimentare sunt în curs de desfășurare pentru a evalua eficacitatea, siguranța, acceptabilitatea și reversibilitatea metodei contraceptive odată ce tratamentul este întrerupt.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇