Un medic din Timișoara povestește cum a murit o gravidă infectată cu COVID pentru că n-a fost tratată adecvat în spital. Nici fătul nu a putut fi salvat

Un medic din Timișoara povestește cum a murit o gravidă infectată cu COVID pentru că n-a fost tratată adecvat în spital. Nici fătul nu a putut fi salvat

Medicul Raul Pătrașcu, care este și manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara, a povestit azi un caz șocant ce a ajuns în unitatea pe care o administrează.

Acesta acuză că, din cauza neglijenței celor de la Spitalul Județean Arad, o gravidă de 38 de ani, caz COVID, și fătul de 28 de săptămâni au murit.

”Astăzi am avut un caz halucinant la Spitalul Județean din Timișoara, din punctul nostru de vedere. O tânără de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase, încă nu știm care, a făcut un stop cardio-respirator în Ambulanță și, deci, a fost redirecționată către UPU Județean pentru că este cel mai performant din regiune.

ADVERTISING

Din păcate, pacienta a suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii în UPU, iar ultima dată nu a mai putut fi salvată. Atât ea, cât și fătul au decedat”, își începe medicul, care a fost și consilier pe Sănătate în Guvernul Cioloș, postarea.

”O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți”

Acesta spune că femeia nu a fost tratată corespunzător și că atât viața ei, cât și a fătului, puteau fi salvate.

ADVERTISING

”De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad inițial în Secția de Chirurgie pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme.

Atunci când pacienta a început să se decompenseze a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre a fost 'descoperită' în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește.

ADVERTISING

Acest lucru este halucinant având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI. Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează.

O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt. Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”, își încheie medicul postarea.

https://www.facebook.com/RaulPatrascuPNL/posts/4174221872651784?__xts__[0]=68.ARC21ZNxoObA_cK0YfzoWkgcGsRVGNcXqSpSWtEtlES090HnyhxhsQlJS5i5PyTkM-KVU5OjrSbm0Oo_0qEbZzL7tMAlnhRYVetp56Q_KvNUzmLXJOLpSxDVKU7YpO-F6me-Z9gX7ghCoTZtbZt57h0mqjFfCHidfd_MmDj5onDQ-KL5euOSZ1MA3JIbas0z3T6LG21saD-Z3yBO2jRYjyQGAd_DcFGLzFBM31cqG8EYp7P9lwuCOMLQ7gyJDVS5gtQixuop0twv0Co1wuITG3Hw3dpan_fcXHTTScjfGz4aN0QjxICPOBGneN3a_JslwN0Oq8ZcLbxkEzH4iHAbwwdW&__tn__=-R

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇