Un medic a îndepărtat 23 de lentile de contact dintr-un singur ochi! (Video)

Un medic a îndepărtat 23 de lentile de contact dintr-un singur ochi! (Video)

Celor care poartă lentile de contact poate că li s-a întâmplat ca într-o noapte să uite să le îndepărteze. Însă e clar că așa ceva nu ar trebui să se repete, riscul de infecție sau alte probleme fiind mare. Un clip video cu momentul în care unei paciente i se îndepărtează nu una, nu două, ci 23 de lentile de contact dintr-un ochi a devenit viral și ar trebui să ne amintească în ce situații critice putem ajunge.

Autorul înregistrării este Katerina Kurteeva, un medic oftalmolog din Newport Beach, California. Inițial, când pacienta s-a prezentat la ea cu dureri de ochi și vedere încețoșată, nu a văzut nimic în neregulă. A bănuit însă că ar putea fi vorba despre vreo lentilă de contact uitată sau chiar un fragment din așa ceva. În curând avea să dea peste nu mai puțin de 23 de lentile de contact ”uitate”, scrie IFL Science.

ADVERTISING

A apucat să scoată câteva și abia apoi i-a cerut asistentei să filmeze, pentru că a devenit clar că munca ei nu era gata. Practic, lentilele erau lipite una de alta, un strat gros care nu-i mai permitea femeii să vadă mare lucru.

”În 20 de ani ca medic, niciodată nu am văzut așa ceva!”, a declarat ea.

A explicat că așa ceva se poate întâmpla în cazul persoanelor vârstnice și ”uituce”. Lentilele de contact au mai mult loc să se ”ascundă” înainte de a începe să deranjeze. Apoi, pacienta de față pierduse mult din sensibilitatea ochiului din moment ce folosea lentile de contact de ani buni.

ADVERTISING

În orice caz, pacienta a fost incredibil de norocoasă, a mai spus medicul. De obicei, nici nu e nevoie de mai mult de o lentilă de contact uitată pentru a apărea probleme, adesea foarte grave.

Din fericire, pacienta nu a suferit leziuni permanente ale ochiului și, o lună mai târziu, pare să își fi revenit. Dar împotriva dorinței medicului ei, ea poartă deja din nou lentile de contact.

Însă înregistrarea a cărei protagonistă este, una dificil de privit, e folosită ca o formă de conștientizare pentru toți cei care au ales să poarte lentile de contact. Ei trebuie să fie conștienți la ce riscuri se supun dacă nu le folosesc corect.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇