Un bătrân cu COVID dintr-un azil din București a ajuns abia după 5 zile la spital. Matei Balș a uitat să comunice rezultatul testului

Un bătrân cu COVID dintr-un azil din București a ajuns abia după 5 zile la spital. Matei Balș a uitat să comunice rezultatul testului

Un batrân care locuiește într-un camin din Sectorul 1 al Capitalei a stat 5 zile alături de ceilalți rezidenți și de personal, chiar dacă avea un test pozitiv pentru coronavirus.

Situația a fost posibilă pentru ca cei de la Spitalul Matei Balș, unde a fost testat bătrânul, nu au informat conducerea azilului. Rezultatul pozitiv a venit marți, însă bătrânul a fost internat abia sâmbătă.

Și nici atunci pentru că ar fi fost descoperită eroarea, ci pentru că bărbatul a început să se simtă tot mai rău.

ADVERTISING

Tot Matei Balș a reproșat situația

Directorul azilului spune că tot Matei Balș a reproșat situația, deși unitatea a greșit când nu a transmis rezultatul.

„Am chemat salvarea pentru domnul din cămin și a fost dus la spitalul Matei Balș. De acolo au fost contactate asistentele din cămin și li s-a comunicat că domnul este pozitiv din data de 19 iulie. Am sunat eu la doamna doctor de la Matei Balș și mi-a confirmat că domnul apare în calculatoarele lor ca pozitiv din data de 19 iulie.

Testele au fost făcute chiar la Matei Balș, am rugat să îmi trimită testul. El nu se afla pe lista primită pe 21 iulie cu rezultatele testării din 19 iulie. În această perioadă el a stat în cămin, a interacționat cu personalul. Cineva a uitat să îl treacă pe lista trimisă de Matei Balș către cămin. Eu am un mail cu rezultatele și nu se afla printre cei depistați pozitiv.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acum ne-au reproșat de ce se află în cămin, dar ei nu ne-au anunțat marți. E important cum funcționează sistemul. Nu ne-au comunicat nouă, dar nici nu a verificat nimeni că un pacient depistat pozitiv nu a ajuns în spital”, a declarat Iuliana Căpraru, director al căminului din Sectorul 1, pentru Radio Europa Liberă.

ADVERTISING

Azilul e deja focar de COVID

Azilul în cauză este deja focar de COVID-19, până acum nu mai puțin de 30 de rezidenți fiind confirmați cu virusul și internați.

Amintim că în raportările Grupului de Comunicare Strategică există câteva mii de pacienți COVID care nu se află nici în evidența celor vindecați, nici a celor decedați, nici a celor internați. Autoritățile au explicat pentru SpotMedia.ro că e vorba de cei care încă n-au fost luați în evidență după ce vidul legislativ le-a permis să nu se interneze.

Apar însă mai multe dezvăluiri de acest gen sau relatări ale unor pacienți confirmați care spun că după ce au fost anunțați de rezultatul testului nu i-a mai băgat nimeni în seama.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇