Alţi trei sportivi repatriați din Africa de Sud au Covid, dar nu prezintă simptome

Alţi trei sportivi repatriați din Africa de Sud au Covid, dar nu prezintă simptome

Trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8-a de către Direcţia de Sănătate Publică Maramureş de la cei 28 sportivi repatriaţi din Africa de Sud au fost pozitive pentru infecţia cu SARS CoV-2, anunță Ministerul Sănătății.

Probele vor fi trimise pentru secvenţiere la Institutul National de Cercetare Cantacuzino.

”Trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8-a de către Direcţia de Sănătate Publică Maramureş de la cei 28 sportivi repatriaţi din Africa de Sud au fost pozitive pentru infecţia cu SARS CoV-2.

ADVERTISING

Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvenţierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare Cantacuzino", a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, sportivii lotului cu teste negative vor putea ieşi din izolare în a 10-a zi de carantină.

Totodată, cei 3 sportivi care au fost depistaţi pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici.

Unul dintre colegii lor a fost depistat pozitiv cu Covid încă de la sosirea în ţară, iar Ministerul Sănătății a anunțat luni că rezultatele prliminare ale secvenţierii arată că ar fi vorba despre varianta Omicron.

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni.

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron în România au fost confirmate sâmbătă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇