Ciucă ia duminică primele măsuri, după confirmarea cazurilor de Omicron în România

Ciucă ia duminică primele măsuri, după confirmarea cazurilor de Omicron în România

Premierul Nicolae Ciucă a convocat duminică o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu principalii responsabili de gestionarea pandemiei, după ce s-a confirmat oficial apariția în România a primelor cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

”Ca urmare a confirmării prezenţei tulpinii Omicron în România, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, duminică, de la ora 11:00, la sediul Guvernului, o întâlnire de lucru cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei – ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol”, a informat sâmbătă seara Guvernul, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Șeful Executivului intenționează să ia măsuri, după consultarea cu specialiștii.

"După consultarea cu specialiştii din domeniul sănătăţii şi al situaţiilor de urgenţă, voi dispune măsurile care se impun. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja ţara noastră de o evoluţie nedorită", a declarat prim-ministrul.

Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate sâmbătă în România.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇