Toate spitalele din București trebuie să-și facă circuite pentru internarea bolnavilor de Covid

Toate spitalele din București trebuie să-și facă circuite pentru internarea bolnavilor  de Covid

Toate spitalele din Capitală trebuie să se reorganizeze astfel încât să creeze circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi. Solicitarea a fost transmisă, miercuri, spitalelor, de Direcția Generală de Sănătate Publică a Municipiului București (DGSPMB).

Spitalele din Capitală au primit o adresă semnată de DGSPMB prin care se solicită reorganizarea astfel încât să se creeze circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi.

Prima zi cu peste 4.000 de cazuri noi de Covid. Avem record şi la ATI, cu 686 de oameni în stare gravă. La Bucureşti, rata de infectare a crescut la 2,82 la mie

ADVERTISING

„Urmare a situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei COVID-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare de fază I, fază II și suport COVID-19, să solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții DGSPMB către spitale.

ADVERTISING

Potrivit acestora, este nevoie „stringentă” de mărirea capacității de tratament COVID-19, în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile, care, marți, era de 2,69 la mia de locuitori, în Capitală.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇