Testele Covid pentru cadrele medicale care nu se vaccinează ar putea fi decontate din banii de sporuri

Testele Covid pentru cadrele medicale care nu se vaccinează ar putea fi decontate din banii de sporuri

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a avansat o nouă ipoteză pentru testarea cadrelor medicale care nu vor să se imunizeze antiCovid.

Testele pentru depistarea infecției să fie plătite din banii de sporuri.

„Am avut mai multe ipoteze de lucru, acum ne îndreptăm spre acea posibilitate în care testarea să fie efectuată în unitatea sanitară, iar costurile testelor să fie suportate din fondul de sporuri al personalului medical, care nu este vaccinat.

Aceasta este ipoteza pe care lucrăm acum, este în lucru la nivelul Ministerului Sănătăţii propunerea de proiect legislativ”, a declarat Mihăilă într-o conferință de presă vineri, susținută alături de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISING

Cei doi miniștri au detaliat modul în care vor funcționa școlile în anul școlar 2021 - 2022, care începe în 13 septembrie.

Mihăilă a precizat însă că pentru a avea varianta finală, „aceasta va trebui validată de Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiei şi de celelalte ministere care sunt implicate în procesul de avizare”, potrivit News.ro.

Vezi și Dacă rata de infectare trece de 6 la mie, Cîmpeanu zice că profesorii nevaccinați și care nu vor să se testeze „se vor odihni”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇