Teste Covid mai rapide şi mai ieftine au fost dezvoltate de cercetătorii nigerieni

Teste Covid mai rapide şi mai ieftine au fost dezvoltate de cercetătorii nigerieni

Oamenii de ştiinţă nigerieni au creat un kit de testare pentru coronavirus mai rapid şi mai ieftin decât cele folosite în prezent.

Noul test este mai ieftin decât testele PCR, cel mai frecvent tip de teste, urmând să coste mai puţin de 25 de dolari, şi poate furniza rezultatul în mai puţin de 40 de minute, potrivit Institutului Nigerian pentru Cercetare Medicala, notează CNN.

Probele sunt analizate cu ajutorul unui dispozitiv mobil, care poate fi operat de personal necalificat, cu o instruire minimă.

ADVERTISING

„Am văzut că există nevoia pentru mai multe kituri de testare, în special pentru cele care pot oferi rezultate într-un timp scurt, deoarece spitalele refuză să trateze pacienţii fără rezultatele pentru Covid-19”, a spus directorul institutului, Babatunde Salako.

Cercetătorii au cumpărat dispozitivul şi au adaptat kitul astfel încât să funcţioneze cu acest dispozitiv. Testele vor fi produse în masă după ce vor fi validate de autorităţile din domeniu.

Poți afla dacă ai SARS-CoV2 în 39 de minute

Potrivit lui Salako, rata detectării virusului este „un pic mai scăzută” decât în cazul testelor PCR.

ADVERTISING

Nigeria importă în prezent kituri de testare din China şi se confruntă cu dificultăţi în ceea ce priveşte testarea populaţiei sale de 200 de milioane de locuitori, aproximativ 500.000 de oameni fiind verificaţi în total până acum. Noul test va permite testarea locuitorilor din zonele rurale şi cele izolate, pentru care testele actuale sunt cel mai puţin accesibile.

În Finlanda, câinii ”testează” de Covid: Cum funcționează proiectul inedit de pe aeroportul din Helsinki

Testul PCR este cel mai răspândit test folosit pentru depistarea coronavirusului şi testul cu cel mai ridicat grad de precizie, însă necesită instrumente scumpe şi personal calificat.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇