Studiile clinice ale vaccinului antiCovid Novavax indică o eficacitate de 89%

Studiile clinice ale vaccinului antiCovid Novavax indică o eficacitate de 89%

Studiile clinice ale vaccinului anti-COVID-19 Novavax au arătat o eficacitate de 89,3%, a anunţat joi compania americană de biotehnologie într-un comunicat în care dă publicităţii rezultatele studiilor din faza a treia, etapă în care au fost implicate peste 15.000 de persoane.

”NVX-CoV2373 are potenţialul de a juca un rol important în rezolvarea acestei crize globale de sănătate publică”, a declarat CEO-ul companiei, Stanley Erck, informează AFP.

Citește informația zilei pe SpotMedia.ro: Incendiu puternic la spitalul Matei Balș: 4 morți, peste 100 de pacienți cu Covid evacuați. A fost deschis dosar penal

Vestea mai puţin bună este dată de anunţul potrivit căruia acest vaccin este mult mai puţin eficient împotriva variantei noului coronavirus identificate pentru prima dată în Africa de Sud, pe care oamenii de ştiinţă o consideră mai contagioasă.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, joi, că este o veste bună faptul că vaccinul Novavax s-a dovedit a fi eficient în studiile din Regatul Unit.

”Autoritatea noastră de reglementare a medicamentelor va evalua acum vaccinul, care va fi produs în Teesside (nordul Angliei). Dacă va fi aprobat, avem o comandă de 60 de milioane de doze” a scris pe Twitter premierul britanic, potrivit Reuters.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇