Spitalul Colentina devine spital COVID. Medicii și asistenții din școlile din scenariul roșu vor fi detașați

Spitalul Colentina devine spital COVID. Medicii și asistenții din școlile din scenariul roșu vor fi detașați

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat, duminică seara, că Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate.

De asemenea, el a anunțat că medicii și asistenții școlari din unitățile care funcționează în scenariul roșu vor fi detașați în spitalele care tratează pacienţi cu COVID.

În plus, acesta a afirmat că 20 de localități și municipii au trecut pragul de 3 infectări la mia de locuitori.

Prefectul a convocat, pentru luni, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU).

Prefectul Capitalei spune că dacă rata de infectare de luni scade sub 3, nu se vor mai lua măsuri: Nu mai putem lua măsuri pe care să le anulăm în câteva ore

ADVERTISING

Se închid școlile de marți?

Referitor la închiderea școlilor din Capitală, prefectul Capitalei a explicat că decizia este luată de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, nu de CMSU.

Există un ordin al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației. Ei decid închiderea școlilor. Noi ne ocupăm doar de scenariu, dacă e roșu sau nu.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu

Spitalul Colentina va primi bolnavi de Covid

Prefectul a mai precizat că a participat la o ședință cu prefecții și reprezentanții Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, la care a participat și șeful DSU, Raed Arafat.

ADVERTISING

El a detaliat ce decizii s-au luat în această ședință. Între altele, la Spitalul Colentina vor putea fi internaţi bolnavii de COVID-19.

”Azi (duminică - n.red.) a avut loc o întrevedere cu prefecții și Comitetele Județene. A participat și dl Raed Arafat.

În București nu mai sunt locuri la ATI, e o problemă gravă. Dl Arafat ne-a informat că a semnat un document. Mâine (luni -n.red.), Spitalul Colentina intră în totalitate pentru bolnavii de Covid. E vorba de vreo 3-400 de locuri.

La Terapie Intensivă nu se știe numărul. Se fac eforturi pentru cât mai multe locuri la Terapie Intensivă.

ADVERTISING

Era un spital modular la Elias și funcționa cu sincope, nu erau asigurați cu cadre medicale. S-a dat dispoziția ca spitalele Floreasca și Elias să asigure cadrele medicale”, a povestit prefectul Capitalei.

Rata de infectare a trecut de 3 la mie în București, dar autoritățile decid noile restricții abia luni. Cum justifică Orban întârzierea și ce măsuri a anunțat

De asemenea, el a anunțat că medicii și asistenții școlari de la unitățile care funcționează în scenariul roșu vor fi detașați. Este vorba despre școlile care se închid, iar cursurile au loc în sistem online.

În plus, Gheorghe Cojanu a mai anunțat că 20 de localități și municipii au trecut pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Printre acestea se numără, potrivit prefectului, Miercurea Ciuc, Bacău, Alexandria, Deva, Piatra Neamț și Sfântu Gheorghe.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇