Spitalele din Belgia sunt aproape de capacitatea maximă. Personalul vine și infectat la serviciu, pentru a face față numărului mare de bolnavi

Spitalele din Belgia sunt aproape de capacitatea maximă. Personalul vine și infectat la serviciu, pentru a face față numărului mare de bolnavi

Spitalele din Belgia au ajuns aproape de capacitatea maximă la terapie intensivă, iar membri ai personalului medical testaţi pozitiv la coronavirus sunt chemaţi să continue să lucreze atât timp cât nu prezintă simptome.

Belgia are cea mai mare rată de infecţie cu coronavirus dintre ţările Uniunii Europene, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor. Marţi, incidenţa infecţiei în ultimele 14 zile era de 1.390 la 100.000 de persoane.

Provincia Liege, în Valonia francofonă aproape de frontierele olandeză şi germană, a fost lovită foarte puternic.

ADVERTISING

Philippe Devos, medic la terapie intensivă la Liege şi preşedinte al Asociaţiei belgiene a Sindicatelor Medicale, a confirmat că unii medici infectaţi şi asistente care nu prezintă simptome au continuat să lucreze.

"Trebuie să alegem între o soluţie proastă şi o soluţie foarte proastă", a declarat el pentru DPA.

”Alternativa ar fi să nu tratezi deloc unii pacienţi”, a precizat el.

Medicii şi asistenţii medicali infectaţi care încă lucrează au tratat doar pacienţi infectaţi şi purtau măşti medicale. Ei au de asemenea o cameră separată pentru a mânca, a adăugat el.

ADVERTISING

Philippe Devos a estimat că cel puţin 100 de asistente medicale infectate merg în continuare să lucreze în regiune.

Spitalele nu au nevoie doar de personal, dar şi paturile din unităţile de terapie intensivă sunt ocupate aproape în totalitate.

"Nu mai avem locuri la terapie intensivă, nu mai avem locuri în afara terapiei intensive", a declarat Devos despre provincia Liege.

Unii pacienţi vor fi duşi în regiunea Flandra, a mai spus el.

Belgia a impus reguli mai stricte, inclusiv închiderea barurilor şi a restaurantelor şi o restricţie de circulaţie pe timp de noapte, împreună cu limite stricte pentru adunări.

ADVERTISING

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇