Șeful NHS: Vor mai trece 5 ani până când vom avea un vaccin eficient pentru toate variantele de Covid

Șeful NHS: Vor mai trece 5 ani până când vom avea un vaccin eficient pentru toate variantele de Covid

Directorul NHS avertizează că iarna viitoare va fi în continuare dificilă pentru sistemul de sănătate al Marii Britanii, în ciuda succesului pe care îl are programul de vaccinare anti-covid. În plus, spune el, abia peste 5 ani vom putea avea un vaccin care să acopere toate tulpinile posibile.

Afirmația vine după ce autoritățile britanice au amânat deja o tură de relaxare a restricțiilor din cauza creșterii numărului de cazuri cu varianta Delta descoperită inițial în India.

Într-un discurs în fața Confederației NHS, Chris Witty, Chief Medical Officer NHS, a declarat că valul de infectări cu varianta Delta în plină desfășurare acum va fi urmat, cel mai probabil, de un nou val în iarnă, relatează CNBC.

ADVERTISING

El susține că virusul ”nu ne-a arătat tot ce poate și că vor mai fi câteva variante în următoarea perioadă”. El a adăugat că, cel mai probabil, vor mai trece încă 5 ani până când vor fi vaccinuri care ar putea să țină pasul într-o mare măsură cu o varietate mare de variante de covid.

Dar până atunci, spune el, va mai fi nevoie de noi programe de vaccinare dar și de ”a treia doză”.

Ținta variantei Delta: Tinerii și cei nevaccinați

În Marea Britanie, unde varianta Delta este responsabilă pentru cea mai mare parte a noilor infecții, a crescut numărul de îmbolnăviri între tineri și nevaccinați.

ADVERTISING

Autoritățile îndeamnă adulții către vaccinare, deoarece miza acum este protecția celor tineri, pe care următorul val s-ar putea să-i prindă nevaccinați sau cel puțin fără cea de-a doua doză.

Autoritățile britanice desfășoară studii clinice intense și analizează posibilitatea de a oferi populației cea de-a treia doză înaintea sezonului de iarnă de anul acesta.

În Marea Britanie, peste 42 de milioane de oameni au primit deja o doză de vaccin (80% din populația adultă) și peste 30 e milioane de oameni au deja schema completă de vaccinare.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇