Ședință la Ministerul Sănătății, pentru ca spitalele să nu mai fie blocate din cauza Covid: Pandemia nu a făcut ca toate celelalte boli să dispară

Ședință la Ministerul Sănătății, pentru ca spitalele să nu mai fie blocate din cauza Covid: Pandemia nu a făcut ca toate celelalte boli să dispară

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a convocat miercuri dimineața o videoconferinţă cu directorii executivi ai DSP-urilor, pentru a găsi soluții ca toți pacienții să aibă acces în spitale, în condițiile restricțiilor impuse în pandemie.

Amintim că prof. univ. dr. Gheorghe Andrei Dan, șeful Secției clinice de cardiologie și al Clinicii Medicale Colentina, a dezvăluit, într-un interviu acordat în exclusivitate SpotMedia.ro, că, din cauza modului în care au fost gândite circuitele COVID-19 şi non-COVID-19 în spitale, bolnavii nu mai au acces la tratament și a avut nenumărate cazuri de deces din această cauză.

ADVERTISING

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sănătății, la acest moment se face o centralizare a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, ce va fi supusă ulterior unei analize.

Scopul este de a organiza circuite separate pentru pacienții non-COVID, dar și de a creşte capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienţii COVID-19.

ADVERTISING

"Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluţia pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile.

Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienţii care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toţi ceilalţi pacienţi au acces la serviciile medicale de care au nevoie.

De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituţiile implicate în gestionarea pandemiei”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit comunicatului.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇