Sanitas anunță că personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii

Sanitas anunță că personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii

Federația Sanitas spune că argumentele și presiunile exercitate la Ministerul Sănătății au dat rezultate, iar personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii proprii.

„Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii poprii! Ministrul Sănătății renunță la actul normativ pe care îl propusese guvernului, în acest sens, cu două luni în urmă”, arată Sanitas.

Argumentele și presiunile Sanitas au dat rezultate:Personalul medical nevaccinat NU va fi obligat să se testeze…

Publicată de Federatia Sanitas din Romania pe Luni, 16 august 2021

Federația precizează că pe 9 august a făcut publice rezultatele primei evaluări reale a situației vaccinarii salariaților din Sănătate, iar acestea au demonstrat ca măsurile propuse de Ministrul Sănătății sunt exagerate și nejustificate.

ADVERTISING

"60,14% dintre angajaţii în Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare - în cazul lor - poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

Tot în această valoare procentuală a fost inclusă şi categoria celor care au contraindicaţii medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secţiune este foarte mic (sub 0,01%).

Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât şi pentru personalul TESA şi administrativ", arăta în urmă cu o săptămână federația sindicală într-o postare pe pagina de Facebook.

Prima evaluare reală a vaccinării împotriva COVID-19 în Sănătate:Peste 60% dintre angajații în spitalele publice sunt...

Publicată de Federatia Sanitas din Romania pe Duminică, 8 august 2021

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat în luna iunie că testarea personalului medical care nu dorește să se imunizeze nu va fi suporatată nici de unităţile sanitare şi nici de minister.

ADVERTISING

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇