S-a descoperit de ce se fac cheaguri de sânge după AstraZeneca și J&J. Există și o rezolvare

S-a descoperit de ce se fac cheaguri de sânge după AstraZeneca și J&J. Există și o rezolvare

Oamenii de ştiinţă din Germania susţin că au desluşit cauza formării cheagurilor de sânge legate de vaccinurile anti-COVID-19 de la AstraZeneca şi Johnson&Johnson şi consideră că s-ar putea face modificări pentru a opri această reacţie.

Rolf Marschalek, profesor la universitatea Goethe din Frankfurt, care desfășoară din martie cercetări despre această afecţiune rară, a declarat că studiul său a arătat că problema este cauzată de vectorii adenovirus pe care ambele vaccinuri îi utilizează pentru a livra proteina spike a virusului Sars-Cov-2 în organismul uman.

ADVERTISING

Vaccinurile trimit proteina spike în nucleul celulei. Odată ajunse în nucleul celulei, anumite părţi ale proteinei spike se îmbină sau se despart, creând versiuni mutante, care nu sunt capabile să se lege de membrana celulară unde are loc imunizarea importantă.

Proteinele mutante plutitoare sunt secretate de celule în corp, declanşând cheaguri de sânge la aproximativ una din 100.000 de persoane, conform teoriei lui Marschalek.

În schimb, vaccinurile pe bază de ARNm, cum ar fi cele dezvoltate de BioNTech/Pfizer şi Moderna nu pătrund niciodată în nucleu.

ADVERTISING

Marschalek crede că există o rezolvare dacă dezvoltatorii de vaccinuri pot modifica secvenţa proteinei spike pentru a preveni divizarea acesteia.

J&J a luat deja legătura cu laboratorul Marschalek pentru a cere îndrumări şi a căutat modalităţi de a-şi adapta vaccinul pentru a preveni îmbinarea, a spus el.

„Susţinem cercetarea şi analiza continuă a acestui eveniment rar, pe măsură ce lucrăm cu experţi medicali şi cu autorităţile globale din domeniul sănătăţii. Aşteptăm cu nerăbdare să examinăm şi să facem cunoscute datele pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a anunțat J&J.

ADVERTISING

Marschalek a declarat că a prezentat concluziile laboratorului său Institutului Paul-Ehrlich al guvernului german şi organismului consultativ al ţării privind vaccinarea şi imunizarea. „Au fost surprinşi de descoperirile noastre, pentru că nimeni nu se gândea la problema îmbinării”, a spus el.

Reacţia rară de coagulare a sângelui, care a întrerupt vaccinarea cu AstraZeneca şi J&J în multe ţări, a fost înregistrată la 309 din cele 33 de milioane de persoane care au primit vaccinul AstraZeneca în Marea Britanie, provocând 56 de decese.

În Europa, cel puţin 142 de persoane s-au confruntat cu problema cheagurilor de sânge din cei 16 milioane de beneficiari ai vaccinului.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇