Românii se vor putea vaccina fără programare în mai multe orașe. Săptămână altfel la Craiova: Centrele vor fi deschise non-stop

Românii se vor putea vaccina fără programare în mai multe orașe. Săptămână altfel la Craiova: Centrele vor fi deschise non-stop

Maratonul vaccinării de la Timișoara a fost un succes, astfel că evenimentul va fi replicat și în alte orașe, spune Valeriu Gheorghiță, coordonator al Campaniei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19.

El a reamintit că un astfel de maraton va fi organizat la Bucureşti, în weekendul 7-9 mai. Totodată, între 10 și 17 mai, la Craiova va fi o săptămână altfel. Mai exact, în toate centrele se va asigura vaccinarea 24 din 24 de ore, fără programare.

”Maratonul de la Timișoara a fost un succes, ne dorim replicarea acestui eveniment. Va fi un astfel de maraton în perioada 7-9 mai în București, cu Pfizer, în doua locații: Sala Palatului si Biblioteca Națională.

ADVERTISING

Între 10 și 17 mai, la Craiova, va fi o săptămână altfel. În toate centrele se va asigura vaccinarea 24 din 24 de ore fără programare. Va fi un proiect pilot pentru a trage apoi concluziile pe baza cărora să putem să analizam posibilitatea vaccinării prin prezentare directă”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

6.722 de persoane s-au vaccinat în cadrul maratonului de la Timișoara. Dintre acestea, doar 1.600 de persoane au fost programate prin platforma informatică.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că există o dorință mare de vaccinare fără programare și se pregătește această metodă. Mai întâi va fi aplicată în municipiile care au centre regionale de depozitare a dozelor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Există o dorință de vaccinare fără programare. Este hazardant să deschidem la nivel național, s-ar crea o dezorganizare. Începem cu municipiile care au centre regionale de depozitare pentru a nu fi irosite dozele. Ca orizont de timp, ne dorim să se întâmple cât mai repede, în prima parte a lunii mai, în mai multe orașe”, a precizat coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19.

Totodată, el a spus că se analizează mai multe scenarii pentru vaccinarea fără programare și a dat exemplele altor țări.

ADVERTISING

”Analizăm mai multe scenarii. De exemplu, sunt țări care în prima parte a zilei îi vaccinează pe cei programați, apoi este permisă vaccinarea celor care vin fără programare.

În alte țări, cei cu vârsta de peste 65 de ani sunt vaccinați fără programare. Analizăm să vedem care este cel mai bun scenariu”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇