Reguli pentru o demachiere corectă în funcție de tipul de ten

Reguli pentru o demachiere corectă în funcție de tipul de ten

Pentru ca tenul să poată fi curățat și hidratat corespunzător, este important ca demachierea să se facă în mod corect. Produsele potrivite pentru piele sunt esențiale, dar la fel de mult contează și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru ca rutina de îngrijire să fie benefică tenului tău. Iată care sunt regulile de care să ții cont pentru a te demachia corect:

Optează pentru o gamă de produse

O regulă de bază este să selectezi pentru demachiere produsele care se potrivesc tipului tău de piele, dar, mai mult decât atât, este indicat să te oprești asupra unei întregi game. Alege produse pentru curățarea tenului din aceeași gamă, deoarece sunt create să se completeze unul pe celălalt și îți pot oferi curățarea și hidratarea în profunzime, de care ai nevoie. 

ADVERTISING

Ține cont de intervalele orare

Asigură-te că te demachiezi atât dimineața, cât și seara. Iată de ce: dimineața, tenul trebuie împrospătat, indiferent dacă porți sau nu machiaj; seara, demachierea te ajută să elimini nu doar machiajul, ci și impuritățile acumulate peste zi din factorii de mediu.

Acestea reprezintă microparticule care, dacă nu sunt înlăturate frecvent, este posibil să afecteze pielea în timp, de pildă, celulele se pot degrada mai rapid și pot duce la apariția liniilor fine și a aspectului deshidratat.

Reține în ce ordine trebuie să efectuezi demachierea

Demachierea corectă implică o anumită ordine a zonelor ce necesită curățare, astfel:

ADVERTISING
  1. Prima dată demachiezi pielea din jurul ochilor

Îndepărtează machiajul și impuritățile cu ajutorul a două dischete din bumbac, câte una pentru fiecare ochi. Îmbibă-le pe rând în produsul pentru demachiere, de exemplu, în apă micelară, în lapte demachiant sau în ulei pentru demachiere. Există sortimente pentru fiecare tip de ten, așadar, alege un produs în concordanță cu al tău. 

Aplică dischetele pe  pleoape și lasă-le 30 de secunde să acționeze produsul, după care începi și ștergi ușor. Nu apăsa pe pleoape în timp ce aplici demachiantul, deoarece poți sensibiliza foarte mult pielea. Dacă este greu să realizezi demachierea, utilizează un produs cu o formulă pentru machiaj rezistent, întrucât dizolvă cu ușurință produsele care au durabilitate la aplicare sau care nu se dizolvă în apă.

ADVERTISING
  1. Urmează buzele

Al doilea pas presupune demachierea corectă a buzelor. Este important să nu sari peste acest pas, deoarece, în caz contrar, riști ca buzele să capete o textură aspră și să își piardă din elasticitate. 

Folosește același produs demachiant, pe care să îl aplici pe o dischetă de bumbac nouă. Masează delicat pe toată suprafața buzelor și înlătură, după caz, rujul, balsamul și/sau creionul. 

  1. Tenul, urechile, gâtul, decolteul

Aceste zone se curăță ultimele și poți realiza demachierea corectă în două modalități. Prima constă în folosirea mai multor dischete din bumbac, în funcție de necesitate, îmbibate în același produs pentru demachiere. A doua este reprezentată de aplicarea pe piele a soluției pentru demachiere și ștergi ușor, cu ajutorul unui șervețel sau a unor discuri de bumbac, prin mișcări circulare.

Nu folosi șervețele demachiante decât în cazuri excepționale, deoarece nu oferă o curățare profundă și predispun la iritații și la apariția punctelor negre. Acestea nu fac parte dintr-o demachiere corectă și se recomandă evitarea lor. 

Clătește bine și aplică toner

Clătește bine cu apă călduță toată fața, urechile, gâtul și decolteul. Nu sări peste această etapă, deoarece trebuie îndepărtat și demachiantul înainte de a trece la aplicarea următorului produs. 

Folosește o loțiune tonică adecvată tipului tău de ten. Aceasta are rolul de a închide porii dilatați și pătrunde în piele, revitalizând-o. Nu este necesar să aplici mult produs. Câteva picături sunt suficiente pentru a acționa. Aplică-le tot pe un disc de bumbac și curăță cu mișcări circulare pielea, ușor, vreme de circa un minut. Există, de pildă, loțiune tonică pentru ten uscat/sensibil sau cu formulă pentru normal/gras/mixt.

Hidratează intensiv

Ultimul pas din procesul de demachiere corectă constă în aplicarea unei creme hidratante. Pielea are nevoie de hidratare, pentru a își putea menține suplețea și strălucirea. Optează pentru creme cât mai fluide pentru tenul uscat/sensibil și cu formulă ceva mai densă pentru tenul normal/gras/mixt.

Alege produsele corespunzătoare tipului tău de ten și realizează demachierea ca la carte, în fiecare dimineață și seara, înainte de a merge la somn, pentru a avea tenul sănătos!