Record de noi cazuri Covid în Germania. Ar putea fi impuse noi restricții, mai ales pentru nevaccinați

Record de noi cazuri Covid în Germania. Ar putea fi impuse noi restricții, mai ales pentru nevaccinați

Numărul de cazuri noi de Covid a înregistrat joi un record în Germania, doborându-l pe cel din decembrie 2020.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 33.949 de noi infecții, cele mai multe de la debutul pandemiei, informează DW. Numărul deceselor este de 169.

Oficialii germani din domeniul Sănătății urmează să se întâlnească pentru a discuta despre posibilitatea impunerii unor noi restricții pentru cei nevaccinati.

Miercuri, ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că Germania se află într-o „pandemie a celor nevaccinați” și că al patrulea val este „în plină forță” în toată țara.

ADVERTISING

Care este situația în spitale

Deoarece campania de vaccinare a Germaniei se află în urma altor țări europene, Spahn a avertizat, de asemenea, că cei care nu doresc să se vaccineze s-ar putea confrunta cu noi restricții, cum ar fi interzicerea accesului în magazine și restaurante.

Cele mai recente date arată că doar 66,5% dintre germani sunt complet vaccinați, comparativ cu 88% în Portugalia și 81% în Spania.

Spitalele au început, de asemenea, să cedeze, pe măsură ce paturile de la terapie intensivă s-au ocupat, în mare parte cu cei nevaccinati.

ADVERTISING

Miercuri seara, rata spitalizărilor la 100.000 de rezidenți în 7 zile, noua statistică a guvernului german pentru a măsura severitatea pandemiei, a crescut la 3,62 față de 3,29 cu o zi înainte.

Posibile noi restricții

Jens Spahn urmează să se întâlnească joi cu miniștrii Sănătății din cele 16 state federale ale Germaniei, în orașul Lindau, din sud, pentru a discuta despre posibilitatea impunerii de noi restricții.

În ultimele luni, deși obligativitatea purtării măștii în interior a rămas în vigoare, viața a revenit în mare parte la normal în Germania.

ADVERTISING

De asemenea, miniștrii vor discuta și dacă se va pune capăt sau nu stării de urgență din Germania, care va expira pe 25 noiembrie.

Aceasta a oferit guvernului federal mai multă putere directă în a controla pandemia.

Miniștrii vor analiza, totodată, emiterea de noi sfaturi pentru întreprinderi și instituții publice. În multe locuri, cei care sunt vaccinați, au trecut prin boală sau pot prezenta un test negativ au voie să intre în spațiile publice.

Dar noile restricţii includ eliminarea testelor negative și permiterea doar a celor trecuți prin boală sau vaccinați să intre în clădiri.

Mai mult, s-ar putea impune testul negativ chiar și pentru cei recuperați și vaccinați, în special pentru persoanele care intră în casele de îngrijire a bătrânilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇