Record de cazuri noi de Covid în Bucureşti, fix după ce s-a terminat cu congresul PNL. Care e explicaţia oficială

Record de cazuri noi de Covid în Bucureşti, fix după ce s-a terminat cu congresul PNL. Care e explicaţia oficială

2.559 de noi infectări cu coronavirus au fost raportate luni, în București, adică aproape jumătate din totalul la nivel național (5.655).

Este cel mai mare bilanţ raportat în Capitală, de la debutul pandemiei. Recordul anterior datează din 25 martie, când au fost raportate 2.171 de cazuri.

Vârful de cazuri noi în Capitală a fost înregistrat săptămâna trecută, marţi, pe 21 septembrie, şi atunci erau doar 1.048.

Iată şi explicaţia oficială pentru această creştere fulminantă.

"La nivelul Municipiului București, în intervalul de referință, au fost efectuate 2.083 de teste RT-PCR și 6.624 teste rapide antigenice.

ADVERTISING

De asemenea, în același interval au fost alocate aproximativ 1.400 de cazuri care erau nealocate, cifra înscriindu-se în media zilnică de cazuri pe care DSP București le prelucrează și alocă, după efectuarea anchetelor epidemiologice", susţine Grupul de Comunicare Strategică.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susţinea chiar ieri că peste 4.000 de teste pozitive nu au fost alocate intenționat de DSP București înaintea congresului PNL, pentru ca incidența să nu crească prea mult în Capitala aflată deja în scenariu roşu.

ADVERTISING

Cert este că rata de infectare cu Covid a urcat, luni, până la 4,95 la mie, în Capitală.

Bucureștiul este oficial în scenariul roșu din noaptea de vineri spre sâmbătă, când incidența ajunsese deja la 4,1 (de 3 la mie am trecut miercuri, însă decizia oficială a întârziat). Certificatul COVID a devenit astfel obligatoriu pentru toţi cei peste 12 ani, dacă vor să participe la anumite activităţi.

Apoi, duminică, s-au adoptat noi măsuri de către Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, impuse în Capitală începând de luni, după ce incidența cazurilor de Covid ajunsese ieri la 4,35 la mie. Noile restricţii le găsiţi aici.

ADVERTISING

În acest ritm de creştere accelerată, rata de infectare riscă să treacă în scurt timp de 6 la mie în Bucureşti, ceea ce înseamnă că şcolile se închid, iar locuitorilor nevaccinaţi li se impune carantina de noapte. Carantina de noapte se aplică doar în weekend. În plus, magazinele se închid tot în weekend la ora 18:00.

Iată cele mai recente restricţii anunţate de autorităţi pentru localităţile care trec de incidenţa de 6 la mie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇