Vlad Voiculescu acuză: 4.000 de teste pozitive Covid nu au fost alocate intenționat de DSP București, ca să nu crească prea rapid rata de infectare înaintea congresului PNL

Vlad Voiculescu acuză: 4.000 de teste pozitive Covid nu au fost alocate intenționat de DSP București, ca să nu crească prea rapid rata de infectare înaintea congresului PNL

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susţine că peste 4.000 de teste pozitive nu au fost alocate intenționat de DSP București înaintea congresului PNL, pentru ca incidența să nu crească prea mult în Capitala aflată deja în scenariu roşu. Chiar şi aşa creşterea a fost accelerată.

„Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL.

Aflu astăzi că peste 4.000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost "alocate*" de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale.

ADVERTISING

Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare.

Aveți grijă de voi!

---------

*nealocat = dispărut din orice statistică oficială, scrie pe Facebook Vlad Voiculescu, fără să îşi dezvăluie însă sursele.

Rata de infectare este, duminică, de 4,35 la mie în București, după ce sâmbătă a fost de 4,1 la mia de locuitori.

Capitala este deja în scenariul roșu.

Ieri am avut un nou record – 7.676 de cazuri noi de Covid, 121 de decese şi opt județe roșii.

Florin Cîţu a fost ales preşedinte al PNL, sâmbătă, la un congres cu aproape 5.000 de delegaţi şi mulţi alţi invitaţi. Presa a semnalat aglomeraţia de nedescris, mai ales de la momentul votului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Organizarea acestui congres nu încalcă oficial regulile, pentru că Guvernul le-a modificat, în așa fel încât să fie permisă prezența a 5.000 de persoane, în spațiu închis, în plină curbă pandemică.

aglomeratie la vot
Foto: SpotMedia.ro

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇