Rata de infectare în București este 2,89, calculată după noua metodă, fără focare

Rata de infectare în București este 2,89, calculată după noua metodă, fără focare

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță care este rata de incidență la 100.000 de locuitori în 14 zile.

Astfel, GCS precizează că aceasta este de 2,89. Populația la care se face această raportare este de 2.196.979, potrivit sursei citate.

”Indicidența cazurilor la 14 zile în Capitală, din informațiile primite de la DSP București, este 2,89.

Datele folosite în stabilirea indicelui sunt următoarele:

  • Număr total de persoane nou pozitivate în ultimele 14 zile – 6.797
  • Număr total de cazuri în focare – 447 (cifră care se scade din cea a nou pozitivaților în ultimele 14 zile)
  • Populația Bucureștilului la care se face raportarea – 2.196.979”, a transmis, joi, GCS.
ADVERTISING

Bucureștiul a înregistrat, joi, încă un record în ceea ce privește numărul de noi cazuri de Covid: 777. Precedentul record a fost miercuri, când am avut 669 de cazuri.

Amintim că Grupul de Comunicare Strategică nu a mai prezentat joi rata de incidență la 100.000 de locuitori în 14 zile înregistrată în județele din România și în municipiul București.

Surse oficiale au declarat pentru SpotMedia.ro că s-a luat această decizie pentru că trebuie refăcute toate calculele.

Asta după ce în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă, adoptată ieri, a fost introdusă o anexă prin care s-a modificat modalitatea de calcul al ratei de infectare. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată aici detalii - De ce nu ştim oficial rata de infectare: Se schimbă modul de calcul şi trebuie refăcute toate datele. Explicaţiile lui Tătaru

Amintim că autoritățile au transmis, la începutul săptămânii, date contradictorii privind rata de infectare din capitală.

Brambureala datelor pentru rata de infectare în București

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat marți că în București s-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori încă de duminică.

Conform raportului săptămânal al INSP privind evoluția COVID-19 pentru datele raportate până la 11 octombrie, Capitala apare cu rata de incidență la 100.000 de locuitori în 14 zile de 311, ceea ce înseamnă 3,1 la mia de locuitori.

ADVERTISING

Imediat după comunicatul INSP, Grupul de Comunicare Strategică a informat că Bucureștiul are o rată de 2,69 cazuri la 1.000 de locuitori în ce privește incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile.

GCS a făcut însă precizarea că indicele său este raportat la o populație de 2.151.665 de locuitori.

Ulterior, marți la amiază, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunţat că Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a comunicat o cifră greșită atunci când a informat că în Bucureşti s-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori încă de duminică, iar cifra corectă este cea comunicată de GCS.

„INSP a comunicat o cifră din eroare. A rectificat. Rata pe ziua de azi este 2,69”, a spus prefectul, care astfel a furnizat aceleaşi date ca Grupul de Comunicare Strategică.

Marți seară, președintele Klaus Iohannis a subliniat că este ciudat ca două instituții guvernamentale, INSP şi GCS, să ofere rezultate diferite cu privire la rata de infectare în București.

Astfel, șeful statului a cerut Guvernului să clarifice aceste probleme de urgență.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇