Rafila susține că Ministerul Sănătății vrea să controleze Institutul Național de Sănătate Publică

Rafila susține că Ministerul Sănătății vrea să controleze Institutul Național de Sănătate Publică

Alexandru Rafila afirmă că Ministerul Sănătății vrea să preia controlul asupra Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), „institut care spune adevărul și care a contrazis ministerul de mai multe ori”.

„Așa se fac lucrurile la Ministerul Sănătății, se fac multe abuzuri, se fac tentative de schimbare la Institutul Național de Sănătate Publică. Nu se face un concurs, se face un concurs la care se verifică niște dosare.

Acest institut este profesionist, spune adevărul, de multe ori propunerile și excesele de la Ministerul Sănătății au fost contrazise. Vor să pună o persoană, adică pe consilierul ministrului Voiculescu”, a declarat Alexandru Rafila la Aleph News.

ADVERTISING

INSP a rămas fără director general în data de 7 martie 2021, când a expirat mandatul dr. Simona Pârvu, numită pentru perioade limitate succesive de foștii miniștri ai Sănătății Costache și Tătaru.

Spotmedia.ro a dezvăluit că viitorul director al institutului urma să fie numit fără concurs, prin selecție de dosare, și în baza unei fişe a postului din care au fost excluse condițiile de vechime și specialitate medicală.

După apariţia articolului SpotMedia.ro pe această temă, Ministerul Sănătății a comunicat INSP o nouă fișă a postului (o puteți citi aici), în care sunt reintroduse condițiile de experiență.

ADVERTISING

Alexandru Rafila, care este deputat PSD, a lansat mai multe critici, de-a lungul timpului, la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇