Protecția oferită de vaccinurile antiCovid crește cu vârsta - studiu israelian

Protecția oferită de vaccinurile antiCovid crește cu vârsta - studiu israelian

Protecția oferită de vaccinurile antiCovid crește cu vârsta, relevă un studiu din Israel adus în atenția publică de medicul Adrian Wiener, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. 

Wiener prezintă, într-o postare pe Facebook, date din „viața reală” din Israel.

„Rata formelor severe/critice de Covid-19 la populația nevaccinată, peste 60 de ani, este 85,4/100.000 persoane, în timp ce rata la același segment de vârstă la populația vaccinată este de doar 16,3/100.000 de persoane; diferența crește cu vârsta, pe segmentul 80-89 ratele incidențelor formelor severe între nevaccinați și vaccinați ajungând la 227,8 vs 32,1/100.000 de persoane.

ADVERTISING

La segmentul de vârstă sub 60 de ani rata incidenței formelor severe de boală, comparativ între populația nevaccinată și vaccinată, este de 1,4 vs 0,5/100.000 de persoane.

Așadar, protecția oferită de vaccin crește cu vârsta, spre segmentul vulnerabil”, detaliază medicul.

Totodată, protecția dată de vaccin în cazul persoanelor vulnerabile împotriva formelor severe de boală este de 5-10 ori mai mare!

În schimb, a scăzut protecția față de infecția cu varianta Delta, dar în ce privește spitalizarea și formele severe de boală, eficiența se menține ridicată:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Deși protecția față de infecție și față de formele ușoare de boală a scăzut la 40%, odată cu apariția variantei Delta, eficiența vaccinului în prevenția spitalizării și a formelor severe se menține la 88, respectiv 91%”, conchide postarea.

Rezultatele studiului le puteți citi integral aici.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇