Programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca încep azi, dar nu se știe la ce oră. Vor fi disponibile 200.000 de locuri pentru cronici şi "esenţiali"

Programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca încep azi, dar nu se știe la ce oră. Vor fi disponibile 200.000 de locuri pentru cronici şi "esenţiali"

Programările pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca încep miercuri, când pe platformă vor fi încărcate primele 200.000 de locuri. Dozele de vaccin AstraZeneca vor fi distribuite în 180 de noi cabinete de vaccinare.

„Aceste 180 de cabinete noi de vaccinare sunt distribuite la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de numărul persoanelor cuprinse între grupa de vârstă 18 şi 55 de ani, ţinând cont de faptul că acest tip de vaccin, la momentul actual, este recomandat pentru aceste grupe de vârstă.

Sunt incluse aici atât persoane cu boli cronice din aceste grupe de vârstă, cât şi persoane care deservesc activităţi esenţiale. Modalităţile de programare sunt neschimbate", a explicat marți, într-o conferință de presă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

ADVERTISING

Nu se știe de la ce oră încep programările

Ora la care va începe programarea în platformă nu este momentan cunoscută.

Reprezentantul STS prezent la conferinţa de presă nu a putut preciza de la ce oră vor fi aceste locuri disponibile pe platformă, dar Valeriu Gheorghiţă a menţionat că acest lucru ar putea avea loc în cursul după-amiezii de miercuri.

Un cititor SpotMedia.ro ne-a transmis că a sunat miercuri dimineață la call-center și i s-a spus că încă nu s-a facut distribuția, astfel că nu se pot face programări noi. Cel mai probabil, acest lucru va și posibil după-amiază.

ADVERTISING

Gheorghiță a mai menţionat că, din 15 februarie şi până la sfârşitul lunii martie, pentru aceste 180 de cabinete de vaccinare vor fi disponibile aproape 500.000 de locuri. Primele 200.000 dintre acestea vor fi încărcate pe platforma de programare la vaccinare miercuri.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

ADVERTISING

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum şi de Grupul Ştiinţific din CNCAV, vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice.

De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇