Pompierii ajung să aibă mutații în sânge care îi predispun la cancer și nu numai

Pompierii ajung să aibă mutații în sânge care îi predispun la cancer și nu numai

Un studiu recent, la care au luat parte inclusiv pompieri care s-au luptat cu flăcările la căderea turnurilor gemene din New York, a arătat că din cauza condițiilor în care muncesc, în sângele pompierilor, se produc niște mutații.

Acestea, au descoperit oamenii de știință, îi predispun la mai multe tipuri de cancer al sângelui, dar și la boli cardiace, relatează IFL Science, care citează un raport publicat de jurnalul Nature Medicine.

Nu doar flăcările sunt nocive, ci și praful și gazele, la care mai ales salvatorii veniți după atacurile de la World Trade Center, în 11 septembrie 2001, au fost expuși din plin.

ADVERTISING

Studiul realizat de specialiștii de la Vanderbilt-Ingram Cancer Center (VICC) a avut în centru 700 de subiecți, toți pompieri, din care două treimi au fost prezenți la căderea Gemenilor.

Oamenii de știință au concluzionat că mai ales pompierii care fuseseră prezenți la World Trade Center aveau mutații la nivelul sângelui. De vină ar fi mai ales praful la care au fost expuși, care a avut efect direct asupra ADN-ului.

Apoi, mai mulți șoareci au fost expuși unor substanțe cu care au avut de-a face pompierii la Word Trade Center, în cantități similare, observându-se că aceleași efecte au apărut în doar 30 de zile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇