Poliartrita reumatoidă, cauzată de unele bacterii din intestin? - studiu

Poliartrita reumatoidă, cauzată de unele bacterii din intestin? - studiu

Unele bacterii intestinale ar putea fi responsabile pentru declanșarea poliartritei reumatoide la persoanele deja expuse riscului de apariție a bolii autoimune, e concluzia unui studiu realizat de oamenii de știință americani.

Cercetătorii de la University of Colorado School of Medicine, din SUA, au descoperit că, și în cazul poliartritei reumatoide, la fel ca în cazul altor afecțiuni, se poate stabili că riscul de boală e foarte mare pe baza markerilor serologici, aceștia putându-se afla în sânge cu ani înainte de diagnostic.

ADVERTISING

”Unul dintre acești anticorpi face parte din clasa normală de anticorpi pe care îi vedem în mod normal în circulație, dar celălalt este un anticorp pe care de obicei îl asociam cu mucoasa, fie că este vorba de mucoasa bucală, mucoasa intestinală sau mucoasa pulmonară”, a explicat unul dintre autorii studiului, dr. Kristine Kuhn, de la universitatea menționată.

În acest caz, este vorba despre o bacterie din intestin, după cum au descoperit oamenii de știință, scrie Medical Xpress, care citează un raport publicat de jurnalul Science Translational Medicine.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Odată țintită această bacterie, oamenii de știință speră că boala nu s-ar mai instala. Următoarele studii vor încerca să determine cum anume poate fi această bacterie exterminată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇