Descoperire de proporții: Pe fundul unui râu a fost găsită o bacterie care se hrănește cu substanțele care cauzează cancerul

Descoperire de proporții: Pe fundul unui râu a fost găsită o bacterie care se hrănește cu substanțele care cauzează cancerul

Încercând să găsească o cale de a curăța râul Passaic, din New Jersey, una dintre cele mai poluate ape din lume, oamenii de știință au dat, cu totul întâmplător, peste o bacterie care pare să se hrănească cu toxinele periculoase acumulate în albia cursului de apă.

Aceste toxine sunt numite dioxine și reprezintă un produs secundar extrem de periculos pentru sănătatea umană, studiile indicând faptul că acestea pot fi răspunzătoare pentru apariția diferitelor forme de cancer, arată Futurism.

Ca multe alte râuri, Passaic a devenit o groapă de gunoi fluidă, din cauza deversărilor, dar și a activităților industriale. Oamenii de ștință încercau să găsească o cale de a curăța albia de toxinele acumulate de-a lungul timpului.

ADVERTISING

Odată făcută descoperirea de către oamenii de știință de la Universitatea Rutgers, pasul următor este modificarea și adaptarea ei astfel încât, în cele din urmă, să fie folosită pentru curățarea cursurilor de apă afectate de către activitățile industriale.

„Rezultatele noastre au arătat că, deși procesul (de curățate - d. red.) este destul de lent, poate fi îmbunătățit și poate avea chiar potențialul de a elimina toate clorurile toxice din apă”, explică Rachel Dean, doctorand și autorul studiului publicat de Environmental Science & Technology.

ADVERTISING

Vezi și Sute de elefanți au murit în Botswana și acum se știe și motivul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇