O pacientă COVID din Iași e în stare critică, după ce s-a tratat singură acasă: A spus că i-a fost teamă că o omoară în spital cu oxigenul

O pacientă COVID din Iași e în stare critică, după ce s-a tratat singură acasă: A spus că i-a fost teamă că o omoară în spital cu oxigenul

O femeie de 55 de ani cu COVID-19 a ajuns în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, cu plămânii afectaţi în proporţie de 90 la sută, ea spunându-le medicilor că s-a prezentat târziu la spital pentru că a crezut că „oxigenul de la Terapie Intensivă o va omorî”.

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat, marţi, că femeia provine din mediul rural, nu s-a vaccinat şi că s-a tratat acasă cu medicamente, deşi prezenta simptomele COVID-19.

Ea le-a spus medicilor că i-a fost teamă că "oxigenul de la Terapie Intensivă o va omorî".

"Pacienta de 55 ani din mediul rural a ajuns la UPU, iar testul rapid a ieşit pozitiv. Plămânii îi sunt afectaţi în proporţie de 90 la sută. Este nevaccinată şi a stat acasă, unde s-a tratat o săptămână cu antibiotice. A spus că i-a fost teamă că o omoară în spital cu oxigenul", a explicat medicul Diana Cimpoeşu.

Pacienta a fost internată la Terapie Intensivă în Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

La Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu nu mai sunt paturi libere în secţia ATI COVID, toate cele opt locuri fiind ocupate.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇