O nouă tulpină de coronavirus a fost depistată în Belgia

O nouă tulpină de coronavirus a fost depistată în Belgia

O nouă mutație a coronavirusului a fost detectată în Belgia de către cercetătorii de la Universitatea din Liège (ULiège) și reprezintă, în prezent, aproximativ 4% din infecțiile din țară.

Tulpina B.1.214 sau „Spike Insertion” a fost descoperită pentru prima dată în ianuarie anul acesta, iar răspândirea acesteia este monitorizată îndeaproape de cercetătorii de la ULiège și KU Leuven, potrivit rapoartelor din Le Soir și Brussels Times.

„Pentru moment, aproximativ 100 de pacienți cu această variantă au fost identificați și este nevoie de mult mai multe date pentru a cunoaște efectele acestei noi tulpini. Dar putem vedea că aceasta crește treptat în Belgia, în special la Bruxelles, Brabantul flamand și Hainaut”, a declarat Vincent Bours, profesor de genetică umană și șef al laboratorului de analiză și secvențiere Sars-Cov-2 la ULiège.

ADVERTISING

El a adăugat că această variantă a atras atenția oamenilor de știință, deoarece avea o „mutație care nu a fost aproape niciodată observată înainte”.

Noua tulpină nu este la fel de importantă ca variantele din Africa de Sud sau Brazilia, însă este una deosebită, așa că specialiștii stau cu ochii pe ea.

Cercetătorii sunt aproape siguri că nu este vorba despre o tulpină belgiană, ci ar fi cel mai probabil o tulpină din africa sub-sahariană, care a fost adusă în Belgia de călători.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇