SUA: Numărul de cazuri noi şi spitalizări de Covid a atins un nivel record în ultimele 6 luni

SUA: Numărul de cazuri noi şi spitalizări de Covid a atins un nivel record în ultimele 6 luni

Numărul cazurilor de coronavirus şi al spitalizărilor din SUA a urcat la maximul ultimelor şase luni, din cauza răspândirii rapide a variantei Delta în regiunile unde ratele de vaccinare sunt scăzute.

La nivel naţional, numărul mediu al cazurilor de Covid-19 a fost de 100.000 timp de trei zile consecutiv, în creştere cu 35% faţă de săptămâna trecută.

Creşterea a fost semnificativă în Louisiana, Florida şi Arkansas, potrivit Reuters.

Numărul spitalizărilor a urcat cu 40%, iar cel al deceselor cu 18%.

ADVERTISING

Răspândirea pandemiei a dus la anularea unor evenimente importante. O excepţie notabilă este însă un raliu anual de motociclete din Dakota de Sud, care se desfăşoară conform planificării.

Record de spitalizări în Florida

Florida a înregistrat recorduri ale spitalizărilor timp de opt zile la rând, potrivit analizei. În acest stat, majoritatea elevilor trebuie să se întoarcă la cursuri săptămâna aceasta, iar unele districte şcolare dezbat dacă să impună sau nu portul măștii pentru elevi.

Şeful celui de-al doilea cel mai mare sindicat al profesorilor din ţară a anunţat, duminică, o schimbare de politică, sprijinind acum vaccinarea obligatorie pentru profesori, într-un efort de a proteja elevii care sunt prea tineri pentru a fi vaccinaţi.

ADVERTISING

Numărul copiilor spitalizaţi cu COVID-19 este în creştere în întreaga ţară. Experții în sănătate atribuie tendinţa variantei Delta, care este mai susceptibilă de a infecta copiii decât tulpina iniţială.

Unele state, inclusiv California, New York şi Virginia, au impus vaccinarea sau testările săptămânale pentru angajaţii de la stat.

Administraţia Biden a stabilit noi reguli la sfârşitul lunii trecute, cerând lucrătorilor federali să prezinte dovada vaccinării sau să facă dovada testelor regulate, impunând portul măştii şi restricţii de călătorie.

ADVERTISING

În sectorul privat, tot mai multe companii impun, de asemenea, vaccinarea antiCovid.

United Airlines, compania de ambalare a cărnii Tyson Foods şi Microsoft solicită angajaţilor să fie vaccinaţi, dacă vor să vină la birou.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇