Frontiera terestră dintre SUA și Canada, redeschisă pentru cetățenii vaccinați - e prima dată de la începutul pandemiei

Frontiera terestră dintre SUA și Canada, redeschisă pentru cetățenii vaccinați - e prima dată de la începutul pandemiei

Frontiera terestră între SUA şi Canada a fost redeschisă luni pentru cetăţenii americani vaccinaţi împotriva COVID-19, după aproape 17 luni de închidere din cauza pandemiei cauzate de coronavirus şi în pofida unei recrudescenţe epidemice.

Pentru a fi admişi pe teritoriul canadian, cetăţenii SUA asimptomatici trebuie să prezinte un test Covid negativ și să fi primit două doze dintr-un vaccin autorizat de către autorităţile canadiene, cu cel puţin 14 zile înaintea intrării lor în ţară, informează AFP.

De partea cealaltă, pentru moment canadienii nu au voie să treacă frontiera către SUA, cu excepţia călătoriilor esenţiale.

Canada şi-a închis frontierele aeriene pe 18 martie 2020, iar trei zile mai târziu şi frontiera terestră cu SUA, graniţa terestră cea mai lungă din lume.

Relaxarea măsurilor frontaliere survine într-o perioadă în care SUA şi Canada se confruntă cu o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19, de această dată cauzate de varianta Delta.

Aproximativ jumătate din populaţia SUA este complet vaccinată împotriva COVID-19.

În Canada, potrivit autorităţilor sanitare, 81% din populaţie a primit prima doză de vaccin şi 68% este complet vaccinată contra coronavirusului.

La jumătatea lunii iulie, Ottawa a anunţat că, dacă situaţia epidemiologică ”rămâne favorabilă”, atunci de la 7 septembrie vor putea intra în Canada fără alte restricţii călătorii vaccinaţi din întreaga lume.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇