Medicul Fauci spune că vaccinurile par să fie mai puţin eficiente în cazul tulpinii din Africa de Sud

Medicul Fauci spune că vaccinurile par să fie mai puţin eficiente în cazul tulpinii din Africa de Sud

Autorităţile americane ar trebui să se aştepte la ce este mai rău în legătură cu noua tulpină a coronavirusului, a declarat expertul-şef în boli infecţioase din SUA, dr. Anthony Fauci.

„Trebuie se ne asumăm acum că (versiunea) care circulă în special în Marea Britanie are o creştere a virulenţei, în special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces”, a spus directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, într-o emisiune la postul de televiziune CBS.

El a comentat noile descoperiri conform cărora noua formă a virusului, originară din Marea Britanie, are o rată a mortalităţii cu 30% mai mare pentru persoanele de peste 60 de ani, comparativ cu tulpina iniţială.

ADVERTISING

"Este o creştere semnificativă", a precizat Fauci.

"Vream să analizăm şi noi datele, dar avem toate motivele să le credem", a afirmat el în legătură cu autorităţile britanice.

Vaccinurile, mai puțin eficiente în cazul tulpinii din Africa de Sud

În privinţa unei tulpini diferite care provine din Africa de Sud, Fauci a spus că vaccinurile par să fie mai puţin eficiente împotriva acesteia "în unele cazuri".

ADVERTISING

În acelaşi timp, dr. Deborah Birx, fostă coordonatoare a campaniei împotriva coronavirusului în cadrul Casei Albe conduse de Donald Trump, a făcut dezvăluiri în legătură cu atitudinea administraţiei precedente faţă de izbucnirea epidemiei.

"Au fost oameni la Casa Albă care credeau cu certitudine că este vorba de o farsă", a declarat Deborah Birx tot la CBS. "Informaţiile erau confuze la început", a precizat ea.

"Toată lumea a făcut interpretări pe baza a ce ştia", a adăugat ea.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇