Directorul de la "Marius Nasta" avertizează: Oamenii nu se mai testează pentru COVID-19, deşi sunt bolnavi. Noua tulpină ar trebui să ne preocupe

Directorul de la "Marius Nasta" avertizează: Oamenii nu se mai testează pentru COVID-19, deşi sunt bolnavi. Noua tulpină ar trebui să ne preocupe

Sunt foarte multe persoane care au simptome de COVID-19, dar nu se mai testează şi atunci statistica pe care o aveam privind numărul de cazuri nu e reală. Doctorul Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă şi spune că sunt necesare anchetele epidemiologice.

Beatrice Mahler, directorul institutului „Marius Nasta” se arată îngrijorată de cazurile de îmbolnăviri cu tuplina britanică.

”La început am avut doar informaţia că se transmite mai uşor, noua tulpină, acum ştim că mortalitatea este mai mare.

Este de aşteptat ca atunci când apare o tulpină nouă, informaţiile despre ea să vină treptat, iar acest lucru trebuie să ne pună în gardă şi pe noi şi să ne facă atenţi şi să ne facă responsabili pentru că povestea coronavirus nu s-a încheiat”, a declarat Beatrice Mahler la Digi24, vineri seară.  

ADVERTISING

Potrivit directorului Institutului ”Marius Nasta”, soluţia pe termen mediu şi scurt este purtarea măştii, distanţarea fizică, iar pe termen lung, vaccinul. Regulile din prezent ar trebui să mai fie valabile şi pentru următorul an.  

Premierul Marii Britanii anunță că varianta locală de COVID ar fi cu 30% mai mortală

E un moment de respiro, totuşi, pentru că pentru prima dată din luna august încoace încoace, spitalul are paturi libere.

”În acest moment lucrurile sunt într-o direcţie bună, aş putea spune, cel puţin la Institutul Marius Nasta avem paturi libere atât în Secţie, cât şi în Secţia de Terapie Intensivă. Pot spune că nu am avut această situaţie de la sfârşit de august, început de septembrie. E o direcţie bună şi mi-aş dori să păstrăm ceastă direcţie.

ADVERTISING

Sper că lucrurile vor rămâne în acest platou şi că existent, pentru că deja ştim că această tulpină din Marea Britanie se găseşte şi în România şi are transmitere comunitară, nu va avea în perioada următoare un impact important asupra creşterii numărului de cazuri.

În acest moment, însă, da, avem un număr mai mic de cazuri, e adevărat că din cazurile internate, 80 la sută sunt pacienţi cu forme severe, pentru că în acest moment vin în spital persoanele care într-adevăr, nu au altă soluţie terapeutică, sunt multe care amână momentul internării.

În terapia intensivă avem câteva locuri, puţine, dar ele există şi îţi permiţi să manageriezi situaţia fără să fii speriat că starea unui pacient din Secţie se va deteriora şi nu mai sunt paturi în terapia Intensivă. Lucrurile sunt, pot să spun, într-o direcţie bună. Mi-aş dori să putem păstra această linie”, a mai declarat Mahler.  

ADVERTISING

Întrebată dacă ar fi recomandat măsurile de relaxare în Capitală, după scăderea incidenţei cazurilor de COVID-19, Beatrice Mahler a declarat că o îngrijorează mai tare persoanele pozitive la SARS CoV-2 care nu se prezintă pentru a fi testate şi luate în evidenţă.  

”Pe mine mă îngrijorează un aspect: persoanele care se prezintă la Institutul Marius Nasta pentru a fi testate, sunt foarte puţine. Oamenii nu mai vin pentru test când sunt simptomatici, oamenii stau acasă simptomatici şi ajung să vină când au o insuficienţă respiratorie pe care ei o resimt ca şi stare de boală avansată.

Ştiu sigur că sunt persoane care stau la domiciliu, cu simptomatologie de infecţie SARS CoV-2 şi nu solicită testare pentru că ei oricum ştiu ce diagnostic au”, a declarat Beatrice Mahler.  

Citeşte textele zilei pe Spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇