Medicul Fauci anunță că 20.000 de femei însărcinate s-au vaccinat antiCOVID și nu au fost probleme

Medicul Fauci anunță că 20.000 de femei însărcinate s-au vaccinat antiCOVID și nu au fost probleme

Expertul-şef în boli infecţioase din SUA, dr. Anthony Fauci, spune că în jur de 20.000 de femei gravide s-au vaccinat antiCOVID și nu au fost semnalate probleme după imunizare.

Informația a fost făcută publică de specialist în cadrul unei conferințe de presă de miercuri, scrie New York Post. Fauci a subliniat că atât CDC (Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite), cât și FDA (Administrația americană pentru Alimente și Medicamente) monitorizează situația.

Precizările medicului vin în condițiile în care indicațiile pentru femeile însărcinate au variat de la vaccin la vaccin. Motivul: studiile asupra eficienței vaccinului nu au inclus și femei însărcinate.

ADVERTISING

Precizările Ministerului Sănătăţii despre vaccinare pentru femeile gravide şi care alăptează

Este vorba și despre testele pentru serul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, dar și cel de la Moderna.

În schimb, Fauci dă asigurări că studii clinice despre vaccinul COVID-19 în cazul femeilor însărcinate și copiilor sunt în curs de desfășurare, urmând să apară și altele.

CDC le sfătuiește pe viitoarele mămici să se consulte cu medicul care le are în grijă înainte de a decide dacă se imunizează sau nu.

Un nou-născut a cărui mamă a fost vaccinată antiCovid a dezvoltat anticorpi

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă vaccinul pentru femeile însărcinate, decât dacă sunt expuse unui risc ridicat de infectare.

Citește și:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇