Precizările Ministerului Sănătăţii despre vaccinare pentru femeile gravide şi care alăptează

Precizările Ministerului Sănătăţii despre vaccinare pentru femeile gravide şi care alăptează

Ministerul Sănătății (MS) răspunde la o nouă întrebare despre vaccinarea împotriva coronavirusului.

Aceasta vizează femeile gravide sau cele care vor să rămână însărcinate.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Este permisă imunizarea femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate cu vaccinurile anti COVID-19 Pfizer-BioNTech și Moderna?”. Răspunsul este DA, dar ”înainte de a lua această decizie, este recomandat să consultați un medic”, arată MS.

”Datorită mecanismului de acțiune al vaccinurilor ce utilizează ARN-ul mesager, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) consideră că este puțin probabil ca vaccinarea să prezinte un risc specific pentru femeile gravide.

Companiile care au dezvoltat cele două vaccinuri nu au făcut studii specifice pentru a observa efectele vaccinării la femeile gravide și la cele care alăptează. În aceste două cazuri, este recomandat ca, înainte de a lua o decizie, să discutați cu medicul specialist. Acesta poate să vă ajute să evaluați o balanță risc-beneficiu, individualizată pentru fiecare pacientă în parte”, transmite, marți, ministerul.

Medicul Virgil Musta răspunde la peste 40 de întrebări legate de vaccinul antiCOVID

Vaccinurile nu duc la infertilitate

Totodată, MS precizează că, în cazul femeilor de vârstă fertilă ce plănuiesc să rămână însărcinate, ”comunitatea științifică medicală nu se așteaptă ca vaccinurile bazate pe tehnologia ARNm să conducă la infertilitate”.

”Decizia de vaccinare vă aparține în totalitate. Vă recomandăm să cereți sfatul medicului de familie sau al medicului curant înainte să luați această hotărâre”, conchide postarea.

Este permisă imunizarea femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate cu vaccinurile anti...

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Tuesday, January 26, 2021

Această serie de Q&A face parte dintr-o campanie de informare numită ”Pastila de Informare”.

Citește și:

A.D.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!