Mărturia cutremurătoare a unei asistente şefe dintr-un spital judeţean: Am pierdut din elan din cauza comportamentului multora dintre semenii noștri. Nu zăresc nicio luminiță la capătul tunelului

Mărturia cutremurătoare a unei asistente şefe dintr-un spital judeţean: Am pierdut din elan din cauza comportamentului multora dintre semenii noștri. Nu zăresc nicio luminiță la capătul tunelului

Marcela Vîlcan, asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, a transmis un mesaj în care spune că medicii au pierdut din puteri, iar curajul lor începe să dispară în faţa comportamentului multor persoane.

Asistenta povestește că la începutul pandemiei toate cadrele medicale au fost pline de elan, mereu alături de fiecare dintre cei care, cu sau fără voia lor, au trecut pragul spitalului.

”Am fost plini de elan, puternici și curajoși atunci când mulți în jurul nostru se ascundeau, am fost mereu alături de fiecare dintre cei care cu sau fără voia lor ne-au trecut pragul, am fost dedicați de la început și până la sfârșit.

ADVERTISING

Am mângâiat chipuri și suflete, am îmbărbătat pe cei care au avut nevoie de acest lucru, am fost familia fiecăruia, pentru mai mult sau mai puțin timp, atât cât ne-au fost pacienți.

Am tratat și am îngrijit cum am știut noi mai bine și cei mai mulți dintre voi ați plecat acasă bine. Am primit de la voi mulțumirile atât de necesare pentru a putea merge noi mai departe. Am primit ce-i drept și ocare, dar nu au fost multe și le-am iertat și le-am uitat”, a scris Marcela Vîlcan pe Facebook.

”Nu zăresc nicio luminiță la capătul tunelului…”

Asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia continuă postarea afirmând că toate cadrele medicale trec peste oboseală, stres și presiune psihică atunci când văd că toată lumea luptă pentru a împiedica virusul să se răspândească.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă, spune ea, în momentul în care vezi că există persoane care sfidează măsurile impuse de autorități, ”simți că te părăsește orice urmă de înțelegere”.

Marcela Vîlcan dă astfel exemplul unor vânzători care servesc clienții fără mască, angajați ai unei bănci care stau ”cu masca sub bărbie” sau cadre didactice care, la fel, nu poartă masca la ore.

ADVERTISING

”Acum, am pierdut din elan și puteri, iar curajul începe să dispară și el datorită comportamentului multora dintre semenii noștri. Când știi că toată lumea "trage la aceeași căruță", depășești orice, că se numește oboseală care atinge tangențial epuizarea, că se numește stres ori presiune psihică.

Dar când știi (pentru că le trăiești) eforturile pe care le depui de peste o jumătate de an, iar atunci când intri în magazinul din cartierul în care locuiești și vezi cum doamna de la casierie stă cu nonșalanță cu masca pe bărbie, servind un client care la rândul său este și el fără mască, simți că te părăsește orice urmă de înțelegere.

Când intri în sucursala CEC și vezi cum toți, dar absolut toți angajații de la ghișee stau la fel, cu masca sub bărbie, atunci nu te mira că refuz să îți înmânez cartea de identitate și prefer să o țin eu, astfel încât să poți citi datele de pe ea.

Când îți mai spune și copilul că există și câte un cadru didactic care nu poartă masca la ore, la fel ca vânzătoarea de la magazinul din cartierul tău, stai și te întrebi: "Cu ce am greșit, Doamne?"”, scrie Marcela Vîlcan.

Asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia își încheie postarea afirmând că nu zărește nicio luminiță la capătul tunelului.

”Și știți ce este cel mai trist? Faptul că nu zăresc nicio luminiță la capătul tunelului…”, încheie Marcela Vîlcan.

34 de medici, asistenţi medicali, infirmieri şi îngrijitoare de la SJU Alba Iulia au fost confirmaţi cu noul coronavirus, în urma unei testări care a demarat la mijlocul lunii septembrie.

În urmă cu câteva luni, la SJU a mai fost înregistrat un focar de infectare cu COVID-19, dar nu la amploarea celui din septembrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇