Managerul Institutului Marius Nasta avertizează că a crescut numărul cazurilor grave de COVID-19 în ultima săptămână

Managerul Institutului Marius Nasta avertizează că a crescut numărul cazurilor grave de COVID-19 în ultima săptămână

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, atrage atenția că săptămâna ce tocmai s-a încheiat a putut fi observat un trend îngrijorător în ce privește cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19.

”În acest moment, la Institutul Marius Nasta nu avem internate persoane asimptomatice și a crescut foarte mult numărul pacienților severi. Cam 40% dintre pacienții internați în acest moment au formă severă, adică o saturație scăzută care necesită oxigen.

E o schimbare de formă de boală pe care am observat-o în ultima săptămână. Sunt persoane cu vârste înaintate, media de vârstă este undeva la 50 de ani”, a declarat, pentru Digi24, Beatrice Mahler.

ADVERTISING

Despre evoluția epidemiei în România a vorbit duminică, la postul citat, și prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Acesta a avertizat că în perioada Sărbătorilor de iarnă am putea avea noi restricții dacă românii nu respectă regulile anti-COVID și numărul îmbolnăvirilor va crește față de nivelul actual.

ADVERTISING

„Eu nu vreau să pun problema că lucrurile vor evolua într-un mod aşa dramatic, dacă ne pregătim din timp, dacă ne vaccinăm antigripal, pentru că şi asta va condiţiona sezonul rece.

Evident că infecţia gripală care se suprapune cu infecţia cu noul coronavirus agravează lucrurile, nu numai la nivel individual, ci şi la nivelul sistemului de sănătate care odată este suprasolicitat de coronavirus şi o suprasolicitare dublată de infecţia virală poate să îl pună în mare pericol”, a spus profesorul Alexandru Rafila.

ADVERTISING

A.Ș.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇