Arafat: Nu avem mortalitate record în UE provocată Covid 19! Dar lucrurile se pot schimba oricând

Arafat: Nu avem mortalitate record în UE provocată Covid 19! Dar lucrurile se pot schimba oricând

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a postat pe Facebook o serie de grafice din care reiese că România nu se numără printre țările europene în care se înregistrează un număr record de decese cauzate de Covid 19.

Câteva zeci de români mor zilnic pe fondul infectării cu Covid 19. Spre exemplu – potrivit datelor Grupul de Comunicare Strategică (GCS) – vineri, pe 21 august, au decedat 42 de persoane.

Iar asta înseamnă că, de la începutul pandemiei, nu mai puțin de 3.196 de români au murit din cauza coronavirusului.

ADVERTISING

E un număr mare de decese. Dar asta nu înseamnă că în România – dintre toate țările europene – mor cei mai mulți oameni din cauza infectării cu SARS-CoV-2.

Într-o postare pe Facebook, dr. Raed Arafat a venit cu detalii.

Înainte de toate, medicul a explicat că mortalitatea înseamnă ”procentul deceselor din totalul cazurilor confirmate”.

Cu grafice dintr-o bază de date administrată de Oxford University, Arafat a arătat că Italia are o mortalitate de 13,9%. Marea Britanie a o mortalitate de 12,9%, iar Belgia are 12,6%.

ADVERTISING

Media mortalității la nivelul celor 27 state din UE este de 8.5%.

Comparativ, în România mortalitatea este de numai 4,2%.

https://www.facebook.com/DrRaedArafat/posts/4011072722252905

Arată aceste date că pericolul de a contracta Covid 19 și de a muri din cauza bolii e mai mic în România decât în restul Europei? Nici pe departe, atenționează Raed Arafat.

”Din pacate, aceste cifre sunt într-o dinamică și pot să se schimbe oricând, mai ales dacă sistemul sanitar nu face față presiunii.

De aceea rămâne valabilă și extrem de importantă recomandarea de a nu lua în considerare informațiile și afirmațiile nefondate care nu pot fi verificate. Totodată rămâne importantă respectarea recomandărilor de distanțare și de port al măștii în spațiile închise și cele deschise aglomerate astfel încât să putem limita răspândirea comunitară a virusului”, a mai scris pe Facebook șeful DSU.

ADVERTISING

Citește și:

Medicul Mihai Craiu: Sigur trebuie să deschidem școlile. Un copil e un focar infecțios cât o zecime de adult

Hotelurile și restaurantele își închid porțile timp de o oră, în semn de protest fată de tratamentul incorect aplicat de Guvern: ”Suntem 400.000. Contează?”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇