La cât timp după trecerea prin COVID pot fi vaccinați copiii

La cât timp după trecerea prin COVID pot fi vaccinați copiii

Copiii cu vârsta între 5-11 care au trecut prin COVID pot fi vaccinați imediat ce se simt bine, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol.

Adriana Pistol a fost întrebată, vineri seară, despre faptul că a început de 10 zile campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani, însă sunt foarte mulți copii infectați și părinții lor vor să afle la cât timp după trecerea prin boală pot fi vaccinați.

„Întâi aș vrea să menționez că deși, într-adevăr, sunt mai mulți copii care sunt infectați, procentul lor raportat la populație nu este foarte mare. Ca să răspund întrebării dumneavoastră, imediat ce copilul se simte bine, la o săptămână, la două săptămâni, atunci când a ieșit din izolare, dacă copilul este bine, sănătos, vaccinarea poate fi efectuată”, a spus Pistol.

ADVERTISING

Legat de situația la nivel naținal, Pistol spune că vom mai avea avea creșteri ale noilor infectări Covid, dar nivelul nu va fi accelerat.

”Din punct de vedere al ratei de reproducere pe care noi o primim zilnic de la Organizația Mondială a Sănătății, azi rata era de 1,18, a mai scăzut. Acest lucru ne indică două lucruri. Că încă vom avea creștere, dar nivelul creșterii nu este accelerat, este chiar mai scăzut decât săptămânile anterioare. Încă vom avea o creștere, dar nu foarte mare, așa încât putem vorbi de platou pe măsură ce rata de reproducere se apropie de cifra 1”.

ADVERTISING

Întrebată dacă România ar putea sări de 50.000 de noi infectări zilnice, Adriana Pistol a spus că un răspuns este dificil, dar există această posibilitate.

„De obicei marți - pentru că în zilele de weekend nu toate laboratoarele efectuează testări - avem acest boom de cazuri, dar după aceea, așa cum s-a întâmplat și săptămâna aceasta, am avut 40.000 de cazuri și s-a stabilizat undeva în jur de 30.000 de cazuri”, declară Pistol.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇