Pentru vaccinarea copiilor, e obligatoriu să aveţi certificatul de naştere în original

Pentru vaccinarea copiilor, e obligatoriu să aveţi certificatul de naştere în original

Aşa cum adulţii trebuie să aibă cartea de identitate la ei dacă vor să se vaccineze, şi părinţii copiilor între 5 şi 13 ani sunt nevoiţi să prezinte la centru de imunizare certificatul acestora de naştere.

Informaţia a fost făcută publică de autorităţi încă din vară, când a început vaccinarea la grupa de vârstă 12-15 ani, însă problema a reapărut în discuţie odată ce în această săptămână a debutat imunizarea şi pentru copiii între 5 şi 11 ani.

"În centrul de vaccinare, adulții vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, pașaport, pentru adulți și certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani)", se arată pe pagina campaniei de vaccinare.

ADVERTISING

Chiar şi aşa au existat cazuri în care părinţii au mers la centrul de vaccinare fără acest document şi au fost trimişi acasă.

“Mai erau și alți părinți în situația mea. A venit doamna doctor care era pe tură și ne-a spus că nu se poate efectua vaccinarea, neavând certificatul de naștere în original asupra noastră, că nu se acceptă nici poză după certificatul de naștere că nu se poate xeroxa poza pe telefon.

Dacă am văzut că doamna doctor nu ne acceptă nicicum, toată lumea care era în centru a plecat”, a relatat o mamă din Timişoara, la Europa FM.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În schimb, Andrei Lucian, registrator la centrul de vaccinare din Timișoara, spune că nu e vorba despre mai mulți părinți: ”A fost o doamnă dar nu că nu avea certificatul în original, nu a prezentat nimic".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇