Peste 40.000 de cazuri de Covid în școli, majoritatea la copii. Cîmpeanu anunță bilanțul testelor de salivă

Peste 40.000 de cazuri de Covid în școli, majoritatea la copii. Cîmpeanu anunță bilanțul testelor de salivă

Numărul infectărilor din rândul elevilor și al preșcolarilor a depășit 32.000.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că vineri funcționau în sistem online 163 unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (0,91% din numărul total) și 4.757 de clase/grupe (3,4% din numărul total).

32.100 de elevi și preșcolari (1,1% din numărul total) sunt pozitivi Covid-19.

Totodată, 8.290 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar (3,07% din numărul total) au Covid.

ADVERTISING

Chiar dacă procentual situația nu arată rău, avem tot mai multe cazuri de clase sau școli care trec în online pentru că nu mai are cine să predea.

Chiar vineri seara Prefectura Prahova a decis ca liceul din oraşul Urlaţi şi şcoala primară din satul Trenu, comuna Chiojdeanca, să treacă la cursuri online pentru 5 zile după îmbolnăvirea mai multor profesori, respectiv a unicului învăţător.

La Liceul Teoretic "Brâncoveanu Vodă" Urlaţi, 8 cadre didactice au fost confirmate cu SARS-CoV-2, iar unitatea de învăţământ se află în imposibilitatea de a asigura suplinirea acestora, având în vedere numărul mare de ore alocat fiecăruia.

La şcoala din satul Trenu, învăţământul se derulează în sistem simultan (clasa pregătitoare alături de clasa I - 12 elevi), iar unicul învăţător de acolo a fost confirmat cu noul coronavirus, precizează sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bilanțul testelor de salivă

Cîmpeanu a prezentat și rezultatele testării elevilor în săptămâna 31 ianuarie – 4 februarie. Astfel, au fost raportate 8.005 teste de saliva pozitive.

Potrivit ministrului, 4.492 teste, reprezentând 56,11% din total au fost confirmate RT-PCR. 2.097 (26,2%) au fost infirmate RT-PCR şi există 1.416 (17,69%) pentru care nu există răspuns de confirmare/infirmare. 

”Datele raportate sunt în curs de actualizare”, a mai precizat ministrul.  

După pozitivarea unui test de salivă, recoltarea RT-PCR nu este obligatorie.  

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇