Școlile nu trec în online, nici la Cluj, pentru că rata de ocupare a paturilor Covid nu a depăşit 75%

Școlile nu trec în online, nici la Cluj, pentru că rata de ocupare a paturilor Covid nu a depăşit 75%

Rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ şi astfel nu vor trece integral în online unităţile de învăţămant din niciun judeţ, a declarat joi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Conform informării primite de la Ministerul Sănătăţii, astăzi, joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor Covid nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ.

Coroborat cu prevederile ordinului comun Sănătate-Educaţie, nu vor trece integral în online unităţile de învăţământ din niciun judeţ", a spus ministrul, citat de Agerpres.

ADVERTISING

În Cluj, gradul de ocupare a paturilor pentru pacienţii cu Covid-19 depăşea, săptămâna trecută, 67 la sută, dar conform datelor anunţate joi acesta este de 65,4 la sută.

De la mijlocul lunii ianuarie, s-a trecut la un alt criteriu în funcție de care se decide dacă școlile dintr-un județ funcționează în format fizic sau online. Este vorba despre rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital pentru pacienţii cu infecţie Covid.

Astfel, şcoala ar urma să se desfăşoare online doar acolo unde mai mult de 75% din paturi sunt ocupate, nu în funcție de incidența din localitate, ca până acum.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi de joi a săptămânii, va fi anunțată public rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital pentru pacienții cu infecție Covid, astfel încât școlile, elevii și părinții să știe cum vor fi făcute cursurile în săptămâna următoare.

Direcţiile judeţene de sănătate publică şi a municipiului Bucureşti vor fi obligate să publice pe site-ul propriu rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referinţă ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇