Aproape 27.000 de elevi și preșcolari și mii de angajați din educație au Covid. Școlile rămân deschise

Aproape 27.000 de elevi și preșcolari și mii de angajați din educație au Covid. Școlile rămân deschise

Aproape 27.000 de elevi și preșcolari sunt confirmați cu Covid, a anunțat vineri Ministerul Educației. La aceștia se adaugă peste 7.000 de angajați din școli și grădinițe.

Ministerul Educației anunță că, vineri, la nivel național, 108 unități de învățământ, adică 0,61% din numărul total, și 3.576 de clase/grupe, 2,6% din numărul total, funcționează în sistem online.

Sunt confirmați cu Covid 26.974 de elevi și preșcolari, adică 0,93% din numărul total, dar și 7.307 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar, care reprezintă 2,7% din numărul total.

ADVERTISING

Datele furnizate de minister arată că cei mai mulți elevi infectați sunt în București (4.994), Cluj (2.081) și Timiș (1.984).

De asemenea, cele mai multe unități în sistem online sunt în Timiș (28), București și Cluj (câte 14). În Timiș, situația școlilor e influențată și de problemele de termoficare. Inspectoratul Școlar a anunțat că la Timișoara se ia în discuție ca toate şcolile şi grădiniţele să intre în online, din cauza frigului din clase.

În ce privește situația cauzată de Covid, chiar dacă de trei zile România are peste 30.000 de cazuri zilnice depistate, școlile rămân deschise și săptămâna viitoare, deoarece spitalele din țară aveau ocupate joi, ziua de referință, 34% din paturile alocate bolnavilor de Covid-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că potrivit noilor reguli, școlile se închid dacă la nivel județean rata de ocupare a paturilor din spitalele Covid ajunge la 75%.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat joi că tendinţa de creştere a cazurilor va continua.  

”Această evoluţie ne aşteptăm să mai dureze cel puţin două săptămâni, până la 10 februarie, iar un trend descendent o să schimbe datele problemei (...) Sistemul de sănătate, în anumite judeţe, dă semne, nu de epuizare, ci semne de blocare, dacă vreţi.

ADVERTISING

Judeţul Cluj are cea mai mare rată de spitalizare din ţară. 68% dintre paturi sunt ocupate. Dacă se ajunge la 75% săptămâna viitoare, atunci o să luăm prima decizie de suspendare a activităţii  de învăţământ în unul dintre judeţele ţării”, a explicat ministrul Sănătăţii, în şedinţa de guvern.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇