Toate școlile și grădinițele din Timișoara s-ar putea închide din cauza frigului

Toate școlile și grădinițele din Timișoara s-ar putea închide din cauza frigului

Toate şcolile şi grădiniţele din Timişoara ar putea intra în online, din cauza frigului din clase, a anunțat inspectorul şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş, Cosmin Hogea.

Vineri sunt 22 de unităţi de învăţământ care au suspendat cursurile cu prezenţă fizică şi sunt semnale că de săptămâna viitoare şi alte şcoli vor trece în online.

Potrivitlui Hogea, 20 la sută dintre elevii din Timişoara urmează cursuri şcolare online.

„Astăzi, la această oră, avem suspendate 22 de unităţi de învăţământ. În ele învaţă 10.269 elevi, adică 20 la sută dintre elevii din Timişoara. Sunt în online, din cauza situaţiei agentului termic. Sunt semnale că săptămâna viitoare vom mai adăuga pe listă alte unităţi mari şi vom ajunge la peste 30 la sută.

ADVERTISING

Avem şi situaţia legată de pandemie, amândouă se suprapun şi creează o panică în rândul părinţilor care sunt speriaţi că se infectează mai uşor, că se se aerisesc sălile de clasa şi răcesc la şcoală copiii din cauza frigului din clase.

Am analizat situaţia şi căutăm o soluţie de a suspenda activitatea, dacă se impune, la toate şcolile din Timişoara. În şcolile unde nu sunt suspendate cursurile, se evită aerisirea sălilor de clasă şi este un factor care duce la modificarea cazurilor de Covid în rândul elevilor”, a declarat Cosmin Hogea.

ADVERTISING

Din cauza datoriilor pe care le are la furnizori şi din cauză că nu are stoc de cărbune, compania de termoficare din Timişoara, Colterm, furnizează agent termic la temperaturi scăzute. Astfel, abonaţii, printre care şcoli şi spitale, au 10-15 grade Celsius în interior.

Reprezentanţii administraţiei locale fac apel la Guvern să sprijine termoficarea din Timişoara şi spun că este nevoie de 50 milioane de lei pentru a trece această iarnă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇