Școlile vor fi deschise, dar nu o să mai aibă nici cine să predea, nici cui să predea! Comparaţia cu Franţa şi haosul din realitate

<i>Școlile vor fi deschise, dar nu o să mai aibă nici cine să predea, nici cui să predea</i>! Comparaţia cu Franţa şi haosul din realitate

Imunizarea naturală, forțată de decidenți, va duce la situația în care vor fi școlile deschise, dar nu o să mai aibă nici cine să predea, nici cui să predea, dincolo de repercusiunile asupra sănătății atâtor copii și adulți”, transmite federația părinților FePAL, mesaj susținut și prin diverse cazuri reale prezentate pe rețelele de socializare.

Reacția Federației părinților și aparținătorilor legali din România (FePAL) a venit la scurt timp după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat luni exemplul Franței încercând să argumenteze renunțarea la regula închiderii claselor la 3 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 într-un anumit număr de zile.

Mai mult, ministrul Cîmpeanu a spus că în Franța. ”chiar dacă sunt 8 copii infectați într-o clasă, elevii sunt izolați și ’școala merge mai departe’”.

”Nu, școala nu merge mai departe în orice condiții. Conform datelor oficiale de pe website-ul Ministerului Educației francez, joi, 27 ianuarie 2022, ???????????????? în???????????????????? ????????.???????????? ???????? ????????????????????”, a reactionat FePAL, prezentând harta școlilor din Franța.

ADVERTISING

Reamintim că în România 108 școli erau oficial online luni, conform declarațiilor ministrului Cîmpeanu.

Totodată, reprezentanții părinților atrag atenția că există multe alte mari diferențe între cele două țări.

”În Franța valul 5 s-a redus deja în intensitate, în timp ce în România este pe trend ascendent, procentul de vaccinare al populației este mult mai mare și au implementat permisul de vaccinare atât timp cât presiunile epidemiologice există”, se arată în postarea FePAL.

franta-cazuri-covid
Sursa: AICI

Toate măsurile adoptate de Franța referitoare la condițiile de desfășurare a activității în școli și licee în această perioadă pot fi consultate AICI.

FePAL reamintește că în Franța permisul sanitar, care atestă vaccinarea, e obligatoriu din 24 ianuarie, iar ministrul francez al Sănătății a declarat că el va fi aplicat cât timp va fi necesar, pentru că ”este un instrument de protecţie, care intensifică vaccinările”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Astfel, Guvernul francez a pregătit reîntoarcerea treptată către o viață normală, inclusiv școli cu prezență fizică, în timp ce situația din România se află la polul opus, autoritățile sfidând sănătatea elevilor, părinților și profesorilor.

Imunizarea naturală, forțată de decidenți, va duce la situația în care vor fi școlile deschise, dar nu o să mai aibă nici cine să predea, nici cui să predea, dincolo de repercusiunile asupra sănătății atâtor copii și adulți afectați la momentul infectării sau după, dat fiind efectele post sau long covid.

Niciun reprezentant al Guvernului României nu are motive să compare cu Franța situația în care ne aflăm, din moment ce nu a acționat similar la nivel de decizii”, subliniază reprezentanții părinților.

Aceștia reamintesc că și ministrul francez al Educației, omologul lui Sorin Cîmpeanu, a luat măsuri controversate, care au dus la greve la care au participat toate organizațiile de elevi, părinți, profesori, sloganul fiind ”Școala mea va claca”.

ADVERTISING

”Deducem de aici că autoritățile din România sunt interesate în a copia doar modele de dezorganizare, nu și ceea ce este eficient și responsabil.

Un “furculision” și atât! Și școlile noastre sunt pe punctul de a claca și nu există nicio altă intervenție la nivel național care să schimbe dinamica acestui festival al infectării forțate”, este semnalul de alarmă tras în încheiere de FePAL.

Argumentele enumerate mai sus sunt susținute de cazuri reale din școli, prezentate pe diverse grupuri de socializare ale părinților și profesorilor. Iată doar câteva dintre declarații, care ilustrează degringolada din școli:

postare-parinti
Sursa: AICI

G.T:  ”Eu sunt infectată acasă, deși am și boosterul. Ieri am intrat online, copiii fiind supravegheați de doamna laborant, de doamna bibliotecar! Jumătate din copii infectați - acasă, jumătate în clasă. Azi nu voi mai intra, că am frison și mă simt foarte rău! Ca mine, încă mulți alți colegi! (...)”

I.T: ”Acest ministru sinistru tot vorbește pe la televiziuni de calitatea actului educațional, însă l-aș întreba ce învață acei copii de la doamna secretară sau bibliotecară?? atunci când învățătorii și profesorii se infectează?? Adică preferi să procedezi așa în loc sa bagi clasa online numai că te încăpățânezi tu să îi chemi fizic?? ca să stea cu femeia de serviciu?? Mă scuzați că vă spun, dar aici greșesc și părinții că își trimit în aceste condiții copiii la școală”.

A.C.: ”Confirm și la noi la școală, la 5-8 același haos, mai mulți copii și profesori în online decât la școală. La 0-4 au băgat un corp al clădirii în online, alt corp merge fizic (sunt lipite între ele și comunică unul cu altul). Au măcelărit anul ăsta școlar în fel și chip...”

A.A.M.: ”Știu de la fratele meu, care este medic oncolog in Franta de vreo 15 ani...este o diferență colosală între sistemul lor de sănătate și al nostru. Și încă o mare diferență - între sistemul lor de educație și al nostru...(...)”

C.S.L. : ”4 din 10 profesori sunt nevaccinați, majoritatea au refuzat testarea copiilor la şcoală şi prea puțini impun respectarea portului corect al măştii în clase. Unii n-o poartă nici măcar ei înşişi. La ce se aşteptau? Sună cinic, dar tot ceea ce pot face e să le urez infectare plăcută. Şi, bineînțeles, să-i compătimesc pe toți cei care nu corespund descrierii de mai sus. Ei şi copiii noştri sunt victimele celorlalți”.

Peste 40.000 de cazuri de Covid și aproape 100 de morți este bilanțul provizoriu raportat marți. Incidența trece de 21 la mie, în București.

Bilanțul uriaș de marți vine după ce, în urmă cu o zi, au fost raportate doar 20.000 de cazuri noi și 41 de morți.

Alte opinii și argumente exprimate de reprezentanți ai părinților:

Copiii, intre vaccinare si testare - Intervenţie la Digi TV – 30 ian 2021

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇