Iohannis anunţă că în București vor fi adăugate 123 de paturi ATI în următoarele 10 zile

Iohannis anunţă că în București vor fi adăugate 123 de paturi ATI în următoarele 10 zile

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi că, în următoarele zile, încă 123 de paturi suplimentare vor fi disponibile la secţii de Terapie Intensivă, în spitale din Capitală, în contextul gestionării crizei COVID-19.

„Am solicitat foarte concret date despre Bucureşti şi aici vom avea în şapte spitale o extensie a capacităţii de Terapie Intensivă şi pot să vă spun că în următoarele maximum zece zile vom avea, suplimentar faţă de ce există acum, 123 de paturi de Terapie Intensivă”, a arătat el.

Declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni (27.10.2020)
ADVERTISING


Şeful statului a spus că planul strategic pentru următoarea perioadă "prevede etape clare de implementare şi urmăreşte deschiderea unor noi capacităţi de Terapie Intensivă distribuite la nivel naţional".

În acest sens, Iohannis a menţionat secţiile de la Oradea, Constanţa, Craiova, "în locaţii nou construite, cu destinaţie de Terapie Intensivă sau care se vor transforma în secţii de Terapie Intensivă".

Precizările au fost făcute de şeful statului după o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La aceasta au participat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, Dorel Săndesc, şi şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" Bucureşti, Dan Corneci.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇