INSP confirmă transmiterea comunitară a Omicron în România. Nu a fost înregistrat niciun deces

INSP confirmă transmiterea comunitară a Omicron în România. Nu a fost înregistrat niciun deces

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, în România, a variantei Omicron.

Potrivit INSP, în săptămâna 3 – 9 ianuarie au fost confirmate 203 cazuri cu varianta Omicron.

Până la data de 9 ianuarie au fost confirmate 295 de cazuri cu varianta Omicron: 83 de cazuri au avut istoric de călătorie în Marea Britanie (32), Italia (11), Africa de Sud (8), Tanzania (6), Nigeria (5), Spania (4), SUA (3), Austria (2), Bulgaria (2), EAU (2), Franţa (2), Belgia (1), Cipru (1), Mexic (1), Olanda (1), Portugalia (1), RD Congo (1).

ADVERTISING

De asemenea, 9,2% (27 de cazuri) se află în 18 focare, toate familiale, însumând 58 de cazuri de Covid-19. Focarele au fost depistate în Bucureşti (10) şi judeţele Cluj (2), Iaşi (2), Argeş (1), Braşov (1), Călăraşi (1), Prahova (1).

Dintre cazurile din focare, pentru 11 a fost menţionat istoric de călătorie/ contact cu persoană sosită din Franţa (1), Spania (1), SUA (1), respectiv Marea Britanie (8).

Conform INSP, 13 cazuri au avut legătură epidemiologică cu un caz Covid-19. 135 de cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menţionată, iar 37 de cazuri - nu au putut fi contactate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dintre cele 295 de cazuri confirmate cu varianta Omicron, 192 (65%) fuseseră vaccinate, din care 191 (99%) cu schemă de vaccinare completă. Precizăm însă că multe dintre secvenţieri s-au făcut la oamenii reveniţi din străinătate, care erau vaccinaţi pentru a putea călători, aşa încât procentul nu este reprezentantiv pentru totalul cazurilor de Covid din ţară.

Nu a fost înregistrat niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron, precizează INSP.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇