Încă 91 de infectări cu Omicron au fost confirmate - de la 0 la 81 de ani, mulți erau vaccinați

Încă 91 de infectări cu Omicron au fost confirmate - de la 0 la 81 de ani, mulți erau vaccinați

Alte 91 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron au confirmate în ultimele două zile de specialişti, astfel încât numărul total al cazurilor a ajuns la 183. Pacienţii confirmaţi au între 0 şi 81 de ani.

„În ultimele 2 zile, Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş şi INCDMM Cantacuzino au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Sănătăţii.  

Sursa citată a precizat că este vorba despre 46 de bărbaţi şi 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani şi peste 81 de ani din municipiul Bucureşti şi judeţele Braşov, Mureş, Constanţa, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeş, Călăraşi, Maramureş, Călăraşi, Caraş Severin, Prahova, Satu-Mare, Timişoara. 

ADVERTISING

„Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia şi Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19 (deci 51 sunt vaccinate - n.red.)”, a transmis Ministerul Sănătăţii. Nu se precizează dacă sau câți aveau și doza booster, care a devenit extrem de importantă, din cauza variantei Omicron.

Sursa citată a precizat că numărul cazurilor de infectare la nivel naţional cu varianta Omicron a virusului Sars-Cov-2 se ridică la 183. 

Persoanele vaccinate cu doza booster au o susceptibilitate de infecţie cu varianta Omicron de două ori mai redusă față de cei care au doar schema simplă de vaccinare, anunța Valeriu Gheorghiţă, Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, miercuri, într-o conferință de presă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇