În valul Omicron, a crescut de patru ori numărul copiilor internați cu Covid

În valul Omicron, a crescut de patru ori numărul copiilor internați cu Covid

Ratele de spitalizare a copiilor și adolescenților bolnavi de Covid au fost de 4 ori mai mari atunci când varianta Omicron circula pe scară largă față de perioada de vârf a Delta, arată un nou studiu al Centrului de Control al Bolilor din SUA.

Totodată, în perioada de circulație Omicron, ratele de spitalizare asociate cu Covid au fost de 6 ori mai mari în rândul adolescenților nevaccinați decât în rândul adolescenților vaccinați, precizează cercetarea, citată de RoVaccinare.

Potrivit studiului, în perioada de circulație ridicată a variantei Omicron, ratele de spitalizare asociate cu Covid-19 în rândul copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 0 și 17 ani au crescut rapid, la sfârșitul lunii decembrie 2021, în special în rândul copiilor sub 4 ani, care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare.

ADVERTISING

Pe parcursul perioadelor de predominanță Delta și Omicron, ratele de spitalizare au rămas mai scăzute în rândul adolescenților complet vaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani decât în rândul adolescenților nevaccinați.

Concluzia este, spun cei de la RoVaccinare, că strategiile de prevenire a Covid-19 în rândul copiilor și adolescenților sunt esențiale, inclusiv vaccinarea persoanelor eligibile.

???????????? Un nou studiu CDC: Ratele de spitalizare asociate cu COVID-19 au fost de 4 ori mai mari în rândul copiilor și...

Publicată de RO Vaccinare pe Miercuri, 16 februarie 2022

Până pe 10 februarie au fost vaccinați aproximativ 7.300 de copii între 5 și 11 ani, cu o doză în ţara noastră. Campania de vaccinare pentru această categorie de vârstă a început în România pe 26 ianuarie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani primesc o treime din doza administrată unui adult. Rapelul se administrează la 21 de zile.

La acest moment, cei mici pot fi vaccinați în 341 de cabinete de vaccinare. Totodată, 37 de cabinete de medicină de familie au solicitat doze pediatrice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇